Edholm: Bröt nästan ett år av segerlös svit

Magnus Dahlén är en liten tränare i Kalmar som varit segerlös i elva månader.

Svårt att tro efter att ha sett Hilda Tif vara fullständigt överlägsen sina konkurrenter i V86-2.

Inte sedan augusti i fjol har Magnus Dahlén fått besöka en vinnarcirkel.

Delvis beroende på grund av infektioner i stallet.

- Men nu kommer vi!, lovade Dahlén efter att det att Hilda Tif krossat ledaren från dödens och länsat undan till plättlätt seger.

Visst, klassen på det här försöket till Diamantstoet var inte den bästa, men som Hilda Tif såg ut i går kväll duger hon även på lördagar.

Segertiden skrevs till 1.13,8/2 140 voltstart och det var också nytt banrekord på Visbytravet.

Något som kanske kan omvandlas till 1.12-tid på Solvalla?

"Gått fantastiskt bra för mig"

Elias Strandberg är lärling hos Solvalla-proffset Björn Röcklinger och får köra lopp allt oftare. Nu tackade han för förtroendet med att sätta dit en skräll i form av hittills segerlöse Remember Y. som gick från sista till första plats på 400 meter.

- Det har gått fantastiskt bra för mig i år. Det var dessutom riktigt kul att vinna med just den här hästen. Det är mest jag som tränar honom och det är en riktig "skogsmulle" som älskar att filosofera, sade Strandberg som förutom travlopp är en av få män som även rider monté!

***

Remember Y. vann förresten från spår ett. Och spår ett verkar vara rätt melodi på Visby. Hela fem av loppen på V86-spelet vanns från innerspåret!

Gotlandslöpningen hade bara lockat åtta hästar till start. Bäst var Deuxieme Picsous som från andra ytter spurtvann säkert för Torbjörn Jansson.

Sammantaget. Nja, sporten den här kvällen var... sådär... snällt sagt.

TRE V86-SNACKISAR

1) HILDA TIF

Magnus Dahlén lär inte behöva vänta elva månader på nästa seger om Hilda Tif fortsätter på samma sätt som i går. Stoet vann överlägset på nytt banrekord i andra starten efter vila och det borde finnas mer att ta av.

Stoet har gjort 17 starter och vunnit sex av dessa.


2) REMEMBER Y.

Lärlingen Elias Strandberg visade upp sig för den breda publiken med en 23-oddsare som helt enkelt bara var bäst.


3) TEETIME

Det går att vinna från dåliga spår i Visby om man har en riktigt bra häst och det hade verkligen Thomas Uhrberg i Teetime som vann ett V75-lopp på snyggt sätt.