Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Earl Simon vann storloppet – bjuds nu in till Elitloppet?

Cleangame tillsammans med tränaren Jarmo NiskanenFoto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Solvallas sportchef Anders MalmrotFoto: Tr bild / Travronden

Stjärnhästen Clean Game fick inte till det. 

I stället vann Earl Simon storloppet i Frankrike – och blev knappast mindre aktuell för Elitloppet. 

– Vi väntar på inbjudan, säger tränaren Jarmo Niskanen.

Under onsdagen avgjordes Grupp II-loppet Prix des Ducs de Normandie i Caen i Frankrike och loppet, med en samlad prispott på 110 000 euro hade samlat flera starka namn som Earl Simon, Bahia Quesnot, Delia du Pommereux, Bold Eagle och jättestjärnan Cleangame. 

Jean-Michel Bazires åttaårige stjärna Cleangame, som kom till loppet med flera raka segrar i ryggen, spelades till megafavorit i loppet. Elitloppsgeneralen, Anders Malmrot hoppades mycket på just Cleangame.

– Cleangame är absolut önskehästen. Bazire vet att han är välkommen om han tycker det passar in i Cleangames schema. Jag hoppas han gör en bra prestation och att så kan bli fallet. Men jag vet inte mer än så, sa han i en intervju under tisdagen.

”Väntar på inbjudan”

Men det slutade med ett fiasko för stjärnhästen Cleangame. I stället vann Jarmo Niskanens Earl Simon övertygande. Anders Malmrot hyllade även Earl Simon i den tidigare nämnda intervjun.

– Earl Simon är intressant. Han har varit väldigt bra under vintern i Paris och gjorde ett jättebra lopp i Nice. Han har varit på tapeten sedan det loppet. Sedan måste han ha ett lopp i kroppen innan Elitloppet på hemmaplan eftersom han har sitt avelsarbete. Jag hoppas han ser fin ut på onsdag och sen kommer jag och Jarmo Niskanen prata efter det.

”Jag är förvånad” 

Earl Simon undan vann på på segertiden 1.11,0 över distansen 2 450 meter voltstart. Tränaren Jarmo Niskanen väntar nu på en rosa biljett.

– Han har jobbat bra men jag är ändå förvånad att han var så färdig redan nu och att det skulle bli så enkelt. Han fick ett litet sabbatsår i fjol som femåring och har haft nytta av det. Elitloppet är inte omöjligt men vi väntar fortfarande på en inbjudan och sen får vi se om det går att organisera resan, berättade tränaren Jarmo Niskanen till franska Equidia.