Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

E3-kungen levererade – hästen var överlägsen

E3-kungen levererade.

Och tog samtidigt 2000:e tränarsegern.

Attraversiamo var helt överlägen.

Erik Adielsson lämnade andra par utvändigt och låg utvändigt stallkamraten Global Withdrawl inför slutvarvet. I samma ögonblick gav han värsta hotet, Global Welcome - också stallkamrat, en perfekt rygg.

Men Erik hade kunnat köra som han ville. Attraversiamo var ensam på målfotot och övertygade stort.

Och vann åkandes på 1.12,2.

– Jag fick otroligt positiv känsla efter uppvärmningen och var tacksam passagerare.  Svante Båth levererar gång, på gång, säger Erik Adielsson.

Det var Båths 2 000:e tränarseger.

Tolv av dessa har tagit i E3!

Båth har en fantastisk förmåga att hitta talanger och förädla deras talang. Attraversiamo har egenskaper att gå långt.

Riktigt långt.

Inledningsvis var banan märkligt nog hård och flera av tränarna/kuskarna var missnöjda. Som tur var, skam vore annars, blev banan bättre ju längre tävlingsdagen led.

Joakim Lövgrens läckra travare Zara Kronos vann E3 finalen för ston trots svårt utgångsläge. Visst fick Zara Kronos hjälp med tempot och vinsten underlättades av att några av favoriterna gjorde bort sig med galopp.

Men insatsen var mycket rejäl. Och tränaren hyllade såväl hästen som skötaren Jonas Oscarsson  efteråt.

–  Jonas är så underbar och påminner om varför jag gör det här. Han kom till oss i vintras, utan körkort. Han cyklade till stallet i snön och gör allt för Zara Kronos, säger tränaren Joakim Lövgren.

Allt uppoffrande arbete var inte förgäves. I och med gårdagens triumf har Zara Kronos sprungit in över en miljon kronor.

 Tvåan Flash Am var strålande. Hon tvingades öppna hårt och fick tuff, för tuff?, press av Racing Brodda under slutvarvet.

– Det är den bästa prestation en treårsmärr gjort i min regi. Hon fick tre, fyra tryckare och var fantastisk. Flash Am föll med flaggan i topp, säger tränaren Roger Walmann,

Daniel Redén hade en kvartett till start. Don´t Mind Me vann Silverdivisionen efter spets runt om. I Gulddivisionen var det hårt emot mellan stallkamraterna Heavy Sound och Sorbet.

Heavy Sound höll undan med nos och gjorde ett kanonlopp. Körande Kenneth Haugstad tog sats från kön efter ett halvvarv (klockan visade 1.09,7 sista 1 400) från mål och klev fram utvändigt ledande storfavoriten Cyber Lane.

Ledaren var slagen i sista sväng och Haugstad körde för fullt när Sorbet attackerade.

– Heavy Sound är en ruggigt fin häst. Han har haft en del skadeproblem på vägen men nu är han riktigt fin. Det här är en fantastisk kamrat. Jag sa det redan när han var treåring, att det var den bästa häst jag kört, säger Haugstad.

 Totalt blev det 911 500 kronor inkört till Team Redén.

Det är sällan bästa prestationen belönas med seger. Förutom Flash Am:s mersmakande andraplats var Mack Dragans långsida och – slutvarv enormt.

Men hans 1.09 sista rundan räckte bara till en bronspeng.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!