Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duon måste behandlas med största respekt

Oxidizer.
Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Romme.

V75-1:

8 Tullibardine Boe har fin chans om det löser sig från åttondespåret. 12 Power Blaster har vass form men spåret kan givetvis ställa till det. 11 Red Hot Roadster har gjort det mesta rätt och är en luring. 4 Enge Eros md två lopp i kroppen!

V75-2:

10 Roli Eld och 13 B.W.Rune har möts på slutet och det står 1-1 i år mellan dem. Minus med skor för Roli Eld och plus för B.W.Rune med medeldistans gör att man måste tippa honom främst. 11 Bellfaks var positiv senast och är tredjehästen i loppet.

V75-3:

7 Disco Volante svek som storfavorit i lördags på den tungsprungna banan. Men på ett bättre underlag ska det vara bra chans till revansch, speciellt då det handlar om 1 640 meter den här gången. Formstarke 5 Hazard Boko kan vara det tuffaste hotet.

V75-4:

Ett bra Klass II-försök. 5 D.Day Zet har inte behövt visa allt vid segrarna på slutet och är ett hett bud. 3 Zeolit gick starkt efter galoppen senast och duger bra i klassen. Finsk-tränade 4 Again Kronos blir en spännande bekantskap, han verkar vara klart bra!

V75-5:

3 Global Undecided har gjort två bra lopp på opassande kort distans, bra läge och 2 640 meter nu. Givet bud. 5 Algot Zonett fick nöja sig med andrapriset senast men det verkar inte handla om något formtapp i alla fall. Måste räknas. Två streck räcker?

V75-6:

4 Donna Leonora känns hetast på startvolten om inte spåret ställer till det. 14 Zooropa har toppform och kliver runt många om hon är som senast. Fartfyllda duon 11 Valborg Marje och 13 Lyx Håleryd kan bli giftiga om det klaffar med positionerna.

V75-7:

7 Global Winner vann från samma spår senast och är ett av de hetare buden i ett öppet och bra lopp. 11 Mas Capacity har bra kunnande och ska räknas trots spåret. 2 Balotelli Crown och 5 Oxidizer måste man också behandla med största respekt.