Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dunkel form på stallet – nu ska Lövgren passas

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Tyngre ett tag.

Men nu har det vänt.

Passa stall Lövgren framöver.

Joakim Lövgren har haft lite dunkel stallform ett par månader, men nu verkar det ha vänt. Formkurvan pekar uppåt. Rejält uppåt. Ett långdraget virus har härjat i stallet men nu är det i stort sett borta, som det verkar. På de senaste 21 starterna har det blivit hela sju segrar.

Teamets Juan inledde den här V86-omgången. Han är tung att stå emot till slut fuxen, speciellt över längre distanser.

Klart att han var lite mer klumpig i stilen med skor (barfotaförbud råder ju som bekant) och rörelsemönstret var inte perfekt. Men det spelade ingen roll den här kvällen. Hans slutrunda orkade ingen konkurrent hänga på och han vann lätt.

Och mer blev det för stall Lövgren. Sevilla debuterade över kort distans i den 36:e starten – det slutade på allra bästa vis.

Hästen satt en bit ner i kön i andraspår men de andra gasade på rätt bra och det gynnade Sevilla. Joakim vred ut sin häst till full attack in mot upploppet och ekipaget fångade in en tapper Global Takeover i god tid före ”målsnöret” passerades.

I och med dessa triumfer passerade stallet över elva miljoner kronor inkört under året. Trots strulet med sjukdomar, alltså.

Starka papper får man säga!

Dessutom är Lövgren i allra högsta grad med och kämpar om kuskchampionatet på Jägersro med Johan Untersteiner.

■ ■ ■

Favoriterna hade en ovanligt bra kväll för att vara V86. Det lutade faktiskt länge åt låg utdelning. Men... så kom den till slut.

Den där ”omöjliga” vinnaren som vi sett så ofta på slutet. Jeppas Qurt serverades ett bra lopp av Mats E Djuse och tackade för det genom att spurta till komfortabel seger, spelad till en procent. Därmed sopades en hel del kvarvarande rader bort – och värdet ökade rejält. Från strax över 3 000 kronor till närmare 100 000.

Till sist. Solvallas underlag har fått ta emot en hel del skit den senaste tiden. Men kan man gnälla ska man också kunna ge beröm.

Onsdagens bana var oväntat bra med tanke på nederbörden och det omväxlande vädret. Snyggt jobbat!