Populära hästen död efter olyckan

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger
Simon plåstras om.

Den populära outriderhästen Simon är död.

Han avled efter en olycka när han försökte fånga in en skenande häst innan V75-tävlingarna på Axevalla.

– Oerhört tragiskt, säger V75 Direkts programledare Per Skoglund.

Dubbeljackpot på Axevallatravets största V75-dag under året.

Men dagen började rejält i moll.

För dubbla olyckor var framme redan i det inledande V4-spelet.

Först skickade hästen Giuseppe Boko av ryttaren Anna Ekholm så illa att hon tvingades till ambulansvård med en fraktur på fotleden, enligt V75 Direkt.

Och när outridern Camilla Olsson med sin populära häst Simon skulle fånga in den skenande Giuseppe Boko skadades Simon så svårt att han fick hämtas med hästambulans.

– Det lägger sordin på hela stämningen här. Väldig tråkig start på dagen. Det är helt knäpptyst på hela anläggningen, säger V75 Direkts programledare Per Skoglund.

V75 kan skjutas upp

– Simon är förd till hästakuten i Skara för vidare undersökningar. Han hoppade över en banmarkering och snubblade i landningen och skadade sig. Det är svårt att svara på hur omfattande skadan är just nu, det måste undersökas med röntgen och annat, säger Axevallas banveterinär Björn Sandgren.

Tävlingarna försenades och V75 startade i stället 16.55, en dryg halvtimme senare än vanligt.

Simon dog av sina skador

Klockan 18.45 meddelade Per Skoglund i V75 Direkt att Simon avlidit till följd av de skador han ådrog sig i samband med olyckan.

– Oerhört tragiskt. Vi skickar våra varmaste till alla runt hästen, säger Skoglund.

– Jättetråkigt, i hästbranschen upplever man tyvärr det då och då. Men det blir väldigt dämpad stämning, man tänker på hästen och det är lite svårt att ta in. Det finns så mycket kärlek till hästarna, säger V75-tränaren Jörgen Westholm.

Se något mer:  

Överveterinären Anna Norlin menar att en smuggelhund inte alls behöver vara billigare än en smuggelhund. Det kan snarare bli en kostsam historia både ekonomiskt och känslomässigt.