Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömstart för svenskarna på storloppskvällen i USA

Duon Marcus Melander och Anders Ström fick en drömstart på Hambo-kvällen på Meadowlands.

Hypnotic Am tog nämligen hem loppet James Doherty Memorial.

– Det var viktigt att vi fick en bra start på dagen, och att hästarna gick väldigt, väldigt bra, säger Marcus Melander.

– Det var en fantastisk grupp ston i år, och att hon vann på den här tiden är mycket imponerande, säger Anders Ström i vinnarcirkeln.

Den svenska miljardären Anders Ström och travtränaren Marcus Melander har en stor dag framför sig på Meadowlands utanför New Jersey.

Ström äger nämligen tre hästar som Marcus Melander tränar i storloppet The Hambletonian Stakes. 

Vann James Doherty Memorial

De har dessutom flera hästar till start under tävlingsdagen och redan i kvällens fjärde lopp tog duon sin första seger då Hypnotic Am tog hem loppet James Doherty Memorial med en sammanlagd prispott på 310 700 dollar, varav 155 350 dollar gick till vinnaren. 

– Hon visade tidigt att hon är en jättejättebra häst och bland de bästa i kullen. Jag hade högt hopp om att det skulle gå som det gjorde idag. Men att vinna loppet på det sätt hon gjorde, mestadels i döden, då måste man vara väldigt, väldigt nöjd, säger Marcus Melander.

Segertiden skrevs till 1.10,2.

– Det var en fantastisk grupp ston i år, och att hon vann på den här tiden efter det loppet är fantastiskt, säger Anders Ström i vinnarcirkeln.

Kihlström tvåa i Peter Haughton

I tvååringsloppet Peter Haughton Memorial fick Marcus Melander, genom Rome Pays Off, nöja sig med att bli tvåa bakom Real Cool Sam, som vann på tangerat världsrekord.

Rome Pays Off kördes av svenska stjärnkusken Örjan Kihlström. 

– Hästen gick riktigt bra, var med bra från start och kändes stark hela vägen. Det är roligt att få komma över och köra de här loppen, och vara med en sådan här helg, säger Örjan Kihlström.

Real Cool Sam klart först över mållinjen.

Dessutom blev Melander-hästen Expectations trea, med Brian Sears i sulkyn.