Glädjen efter miljonvinsten: ”Hon tog kvittot och sprang”

Publicerad

Flera personer drog in stora vinster på V75 i helgen. 

En utav dem var ”Micke” som är spelläggare för Tullinge Spel. 

Totalt drog systemet in svindlande 2,3 miljoner kronor. 

Och lämnade flera kunder i chock. 

– Hon tog sitt kvitto och sprang ut från butiken, säger Alan Issa, som driver butiken. 

Flera skrällar bäddade för hög utdelning under helgens V75-omgång på Jägersro. 

Bland de oväntade vinnarna fanns Fritjof i avdelning ett, Lesperanza i den andra avdelningen och Super War Horse i femte. 

Utdelningen landade till slut på 436 140 kronor, men för Tullinge Spel blev vinsten större. 

Lämnade in dubbla system

Det eftersom systemmakaren ”Micke” lämnat in två identiska system till butiken, ett på ATG Tillsammans och ett till butiken. 

Totalt drog de två systemen in över 2,3 miljoner, som 50 personer fick dela på. Alltså 47 148 kronor per andel. 

– Det var många glada och många överraskade. Det är sådana här vinster man strävar efter, det är den stora glädjen, säger Alan Issa, som driver butiken. 

Alla spelarna som varit med på systemet var dock inte medvetna om vilken vinst de dragit in.

– En kollega till mig jobbade i går och helt plötsligt kom det in en kvinna som inte hade någon aning om att det var någon vinst. Hon trodde att det var någon hundralapp. Så hon slängde fram kvittot och då sa min kollega att kortet behövdes för att kunna sätta in pengarna på kontot, och att vinstsumman låg på 47 000 kronor. Då tog hon sitt kvitto och bara sprang ut från butiken, säger han och skrattar. 

– Sedan kom hon tillbaka tio minuter senare och bad om ursäkt. Hon blev så chockad att hon höll på att svimma. Hon behövde sätta sig och återhämta sig lite. 

”Det gäller att ha tålamod”

Alan Issa väljer även att hylla ”Micke” som satte ihop systemet. 

– Han har varit trogen i alla dagar hos oss. Han började med andelsspel hos oss för tre-fyra år sedan och i början blev det några storvinster. Den senaste var nog för ett och ett halvt år sedan. Efter det har det gått lite motigt, men nu verkar det ha vänt igen. Han har alltid haft mitt förtroende och har alltid varit positivt, det gäller bara att ha tålamod i den här sporten. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag