Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drog in 23 miljoner – bjuder på nya drag

Foto: LJ / TR Media

På nyårsafton drog hon in över 23 miljoner på V75. 

Nu berättar Carina Jönsson om succén – och bjuder på jackpotdrag inför lördagens heta omgång. 

– Det går bra att ha en favorit som vinner, men då bör du hitta något annat utöver det, säger hon. 

Carina Jönsson blev den stora vinnaren när V75 omsatte 160 miljoner kronor på nyårsafton. 

Den rutinerade travspelaren, som driver en ATG-butik i Sickla, drog in över 23 miljoner kronor. Vilket var den överlägset största vinsten i landet under årets sista dag. 

De 50 personer som köpt en andel för 125 kronor belönades med 467 800 kronor var. 

”Det har aldrig varit så mycket surr” 

Två veckor efter den omtumlande händelsen berättar Carina Jönsson att hon nu smält vinsten. 

– Nu har jag kommit ner på jorden helt. Men det är roligt. Det har aldrig varit så mycket surr i butiken som nu. Nu är det inte samma flöde som det skulle vara utan Coronapandemin. Men det har ändå kommit in nya människor, som åkt hit från andra ställen. Det är väldigt kul. Det sociala och den stora gemenskapen är ju det som är travet, säger Carina Jönsson. 

Har du märkt av ett större tryck vad gäller försäljning av andelar? 

– Det är fortfarande väldigt högt tryck på Tillsammanssidan. Det är roligt för då hade vi möjlighet att våga oss på lite större andelar. Första lördagen fick vi alla fall inte runt sju-åttatusen. Sedan har jag aldrig gjort en 1000-kronorsandel på V86 tidigare men det testade jag förra onsdagen. Den sålde slut direkt och jag satte den. Det var inte mycket pengar men jag satt den, säger hon. 

”Det är lätt att bli påverkad” 

På lördag är det återigen jackpot på V75 – då 52 miljoner kronor väntar en ensam vinnare när tävlingarna avgörs på Jägersro. 

Resonerar du på något speciellt sätt när det är jackpot?  

– Jag lägger ner exakt lika mycket tid. Sedan vill jag gå emot de stora favoriterna om det går. Det är enda sättet att få de stora pengarna. Det går bra att ha en favorit som vinner, men då bör du hitta något annat utöver det. 

Carina Jönssons bästa tips är att hålla sig vid första tanken. Det var också det som la grunden till 23-miljonersvinsten på nyårsafton. 

– Det är jättelätt att backa. Men där ska man hålla fast. När jag gjorde nyårssystemet hade jag samma spikar i alla mina system. I butiken ifrågasatte några, men jag struntade i det. Det är lätt att bli påverkad när man gör andelar åt så många. Men jag har aldrig tvingat någon att vara med. Det är så man får tänka. 


Carina Jönssons fyra drag inför V75 på lördag

V75-2: 7 Solkattens Ferrari 

– Jag har följt den hästen länge. Han gör alltid bra ifrån sig. 

V75-4: 4 Ornello

– Ett långlopp där jag tror han kan skrälla med Conrad Lugauer. Det är en ganska stark häst som passar på den långa distansen. En rolig outsider. 

V75-6: 4 Emilion

– Den tror jag jättemycket på. Det är en stark häst som jag tycker om. 

V75-7: 1 Leon Zon

– Den har stigit lite i spelprocent. Men jag tycker det är ett roligt drag. Jag tror han kan vinna.