Foto: Solvallas FacebookFoto: Solvallas Facebook
 Foto: Solvallas Facebook

Dreammoko är klar för Elitloppet: ”Var glad...”

Publicerad

Dreammoko är klar för Elitloppet.

Det meddelade elitloppsgeneralen Anders Malmrot på tisdagseftermiddagen. 

– Det finns fortfarande mycket kvar i den här hästen, säger Malmrot i livesändningen på Facebook. 

Efter Readly Express avhopp tidigare under dagen har Solvallas sportchef Anders Malmrot nu presenterat en ny häst till Elitloppet. 

Hästen det rör sig om är Dreammoko, som framför allt imponerade på sportchefen under det italienska storloppet ”Lotterian” för ett par veckor sedan. 

– I Lotterian visade han verkligen att formen är där. Det finns mycket kvar i den här hästen. Han har redan tjänat mycket pengar, säger Malmrot i Solvallas livesändning på Facebook. 

”Älskar verkligen Elitloppet”

Dreammoko skulle egentligen ha startat i Sweden Cup på lördagen, men nu blir det alltså Elitloppet i stället för hästen. 

– Han (Richard Westerink, tränare) älskar verkligen Elitloppet och Dreammoko kommer att göra sig bra. Det är en häst som mer och mer har känts som en elitloppshäst, fortsätter Anders Malmrot. 

Presenterar ny häst i kväll

I sändningen avslöjade Anders Malmrot dessutom att en ny häst kommer att presenteras senare under dagen – i samband med V64-tävlingarna på Solvalla. 

– Den ska vi avvakta med. Det gör vi klart på Solvalla i expertpanelen, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag