Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dragit in 70 miljoner – riktar nu hård kritik

Foto: ATG PLAY
Foto: ATG PLAY

Storspelaren Joakim Widén har på drygt två år dragit in 70 miljoner kronor på sina andelsspel. 

Nu riktar han hård kritik mot spelbolaget ATG. 

– Jag tycker det är jätteilla av dem, säger han. 

Som så många gånger förr var det Joakim Widén, som är spelläggare hos Café Brasco, som drog in mest pengar på V86-spelet under onsdagskvällen. 

Den skicklige travspelaren var en av fyra som lyckades pricka in åtta rätt – och drog totalt in 3,1 miljoner kronor på ett av sina större system. 

Hade det velat sig riktigt väl hade han dessutom kunnat bli ensam med åtta rätt. 

– Jag avslutade med fem hästar i den sista avdelningen. Tre av dem hade gjort att jag blivit själv med potten. Och där låg ju 11 Lövdala Principito med Emilia Leo ganska bra till ett tag… Då hade man blivit ensam. Men det var kul. 

”Tröttnar på hur kassa de är” 

Bra blev det ändå, och varje andelsköpare kunde glädja sig åt 88 000 kronor in på kontot var. Varje andel kostade 500 kronor. 

– Det har varit mycket positivt. Mycket positivt i chatten och många meddelanden på Messenger. Sedan pratade jag ganska länge med Hans G Lindskog, säger Joakim Widén. 

Men trots gårdagens framgång, och trots att han sedan mars 2018 dragit in 70 miljoner kronor på ATG Tillsammans, så är han nu förbannad. 

Anledningen: ATG fattade nyligen beslut om att sänka provisionerna hos ombuden med 40 %. Vilket enligt honom riskerar att slå hårt mot många av ombuden. Däribland Café Brasco. 

– Man tröttnar på är ATG och hur jävla kassa de är. Att de går in och sänker provisionerna till ombuden med 40 % mitt under Coronatiden, säger han. 

”Det skiter de fullständigt i” 

Joakim Widén säger att han överväger att lämna ATG Tillsammans. 

– Man måste hitta andra vägar att spela på. Kanske att man börjar spela på danska eller norska V75. ATG gick i går ut med en notis på sin sida där de berättade vilka system som vunnit. De skrev ut alla ombud som vunnit men de skrev inte ut att Café Brasco vunnit mest pengar, säger han och fortsätter:

– Det stod bara att det var ett Tillsammanslag. Alla andra var namngivna. Här har de bett alla ombud att bygga upp en ATG Tillsammanssajt och få omsättning. Och sen när den är uppbyggd och det går bra, då ska de döda alla ombud. Man gör det också mitt under Coronaperioden när Svenska Spel inte kan köra sina spel. 

ATG själva motiverar beslutet med att en större del av kundens insats från de digitala andelsspelen hamnar med i vinstpotten.

– Det de skulle göra för att höja potterna är att se över sitt it-system. Så att folk kan spela och lämna in. Men det skiter de fullständigt i. Jag tycker det är jätteilla av dem. Svenska Spel skulle komma i gång med något travspel till hösten. Jag hoppas man kan få över många spelare dit. 

”Det är jäkligt fult gjort” 

Ni känner er motarbetade? 

– Ja, visst. Jag vet många spelläggare som kommer hoppa av bara på grund av det här. De största ombuden i dag behöver inte ha fysiska butiker längre. Men de små måste ha fysiska butiker. Jag tycker det är horribelt som de håller på. Jag har pratat med ombud som inte kört på nätet, där har de tjatat på dem en vecka innan de skulle sänka provisionerna. Det är jäkligt fult det de gjort. 

Joakim Widén har tack vare otaliga storvinster varit en av de mest populära spelläggarna på ATG Tillsammans, han tror att flera av hans anhängare kommer följa med honom om han väljer att lämna. 

– Jag är nog en av de fem mest populära spelläggarna på ATG Tillsammans. Jag har många köpare med mig. Det är nog många av dem som kommer hänga med mig om vi hittar på något annat framöver. Mindre ombud kanske kommer förlora 15-20 tusen i intäkter i månaden. Det är hela hyran, säger han.