Draget i V75-7 får inte nonchaleras

Foto: Malin Albinsson / TR Media

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är FREDRIK EDHOLMS tidiga tankar inför V75 på Kalmar.  

V75-1

Öppen Silverdivision. 12 Västerbo Lexington är på rätt väg och kan segerstrida trots läget, men här bör man gardera. 2 Zio Tom Jet har inte haft så här bra läge på länge och kan vara intressant. 3 Racing Ribb och 5 Hell Patrol är inte heller helt golvade.

V75-2

12 Hurricane Silas har gjort det kanonbra och blir säkert att räkna med igen. 13 Shocking Superman har visat stigande formkurva hos Robert Bergh och är aktuell trots tilläggen. 7 Gardner Shaw kan ju mycket i sina bästa stunder. Stall med högform!

V75-3

Bara åtta hästar anmälda i Stoeliten känns litet futtigt. 1 Mellby Free har ett perfekt läge och känns högaktuell. 3 Hevin Boko hade en svår uppgift senast och ska inte dömas för hårt på den fjärdeplatsen. Någon av dessa två är troligen vinnaren i loppet.

V75-4

Spårgynnade duon 2 Howdy Quick och 3 Napoleon Cash lär bli betrodda och är givna bud. 12 Titan Yoda har hittat stilen hos formtränaren Jennifer Persson och ska passas trots dåligt läge. 9 Becker kan också blanda sig i det hela om det klaffar lite.

V75-5

Ännu ett lopp som kan kräva många streck. Med framspår hade 11 Balboa Lux känts glödhet, men från spår elva kan det bli problem. 1 Benedetto O.P., 3 Zacapa Grim och 5 Nouba Mom har fina lägen och dessa tre bör man plocka med i ett tidigt skede.

V75-6

1 Boston Wise L. är i toppslag (satt fast i Harper Hanovers näst senast) och blir inte innerspåret en fälla är det hästen att slå för övriga. 4 Digital Dominante har gått från klarhet till klarhet i år. Även 5 Rackham och 6 Easy Cash bör vara med långt framme.

V75-7

Elitloppsdeltagaren 1 Cokstile har ett bra läge och är formen den rätta ska det vara en bra uppgift. 8 Racing Mange och 11 Brother Bill hade varit heta bud med bättre startspår. Örebro-stjärnan 4 Lucifer Lane är bättre än på länge och ska inte nonchaleras.