Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djuses tipssuccé: ”Fick bra feeling”

Magnus Djuse med lagerkrans efter segern med Iceland Falls.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Magnus Djuse med Iceland Falls.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tipset som fick Expressens läsare att jubla.

Inför V75 på Örebro uppmanades SportExpressens läsare av Magnus A Djuse att spika hans styrning Iceland Falls i den tredje avdelningen. 

Och de som tog stjärnkuskens råd kunde dra på smilbanden efteråt. 

– Det var kul, jag hoppas att det var några som ryggade.

Med Expressen Premium kan du läsa Magnus A Djuses tips inför V75 och dessutom chattar stjärnkusken med Expressens läsare varje lördag mellan klockan 11 och 12. De som följde hans råd i helgen fick med sig värdefull information. 

I den tredje avdelningen angav han sig själv som tipsetta med Iceland Falls, tränad av Fredrik Wallin. Det slutade med att femprocentaren tog hem sitt lopp med säker marginal. 

– Det var skoj. När jag tror lite på det brukar jag försöka förmedla det och inte hålla det för mig själv. Jag hade en bra feeling att hon skulle kunna segerstrida med rätt lopp. Det var kul, jag hoppas att det var några som ryggade.

Hur mycket tid lägger du på att läsa på inför V75?

– Det är lite olika. Ofta har jag stött på många V75-hästar och så har jag även kört en del av dem. Man kan många hästar och då behöver man inte läsa på så mycket men man försöker skaffa sig en bra blick över loppen och de olika taktiska scenariona. På V75 är hästarna ofta ganska kända och då vet man vad de är kapabla till. 

”Han är min favorit i Paralympiatravet” 

Till helgen är det dags för finalen av Paralympiatravet och då kör Magnus A Djuse en av utmanarna i loppet – Born Unicorn, tränad av Daniel Redén. 

– Det känns spännande. Samtidigt håller jag Extreme lite som favorit. Han kanske tar ledningen och får bestämma. Men jag hoppas på det blir lite körning, då är Born Unicron inte borta. 

Dessutom ska Iceland Falls ut även denna lördag. 

– Jag hoppas lite på henne. Det är klart att nu möter hon två riktigt bra hingstar och valacker. Sen tror jag att Franseco Zet är bästa spiken i omgången.