Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurplågeri anmält efter händelse på galoppbana

Genrebild.
Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN

En incident inträffade på Jägersro Galopp den 15 juni. 

När en häst inte ville gå in i en startbox började personerna runtomkring hästen agera våldsamt. 

Nu har en polisanmälan upprättats av Svensk Galopp. 

– Jag har klart och tydligt tagit avstånd från den här händelsen på alla punkter och står inte bakom någonting, säger Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld. 

Den 15:e juni på Jägersros galoppbana inträffade en indcident. När en häst vägrade gå in i en starbox så började personerna, enligt uppgifter till SportExpressen, kring hästen att agera våldsamt.

När händelsen nådde Svensk Galopp så valde man att vidta åtgärder. 

– Jag har klart och tydligt tagit avstånd från den här händelsen på alla punkter och står inte bakom någonting. Det får stå för dem individerna helt och hållet och har inte något att göra med Svensk Galopp, säger Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld. 

Galopp-förbundet polisanmäler

Galoppförbundet väljer nu att upprätta en polisanmälan om djurplågeri och stänger av de personerna som de ser kopplade till händelsen. 

– Det är tre personer som är direkt inblandade och sen är det en person som uppenbarligen filmar allt, den personen är också identifierad och har någon form av delaktighet tycker jag. 

Det rör sig om tre personer som är inblandade?

– Precis, en som står bakom, en som håller i och en som sitter på hästen. 

”Ingen anknytning”

Så det är ingen av Jägersos startpersonalen som är inblandade?

– Nej, det är egna individer som håller på, som har haft anknytning till vår sport tidigare men de är avpoliterade från allt som vi står bakom nu. 

Han fortsätter: 

–  Vi har lämnat in en anmälan till Svensk Travsport och Polisen såklart. Sen skickade vi även dit en veterinär så fort vi fick reda på händelsen så klart och hästen mår under omständigheterna bra. 

Travronden har också rapporterat om händelsen.