Distansen passar bra – han löser uppgiften

Publicerad

LÖRDAG

Mantorp, 24 mars

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1

V75 – del 2

Bästa spikarna

V75-1: 10 Ready Ribb

Vann nyligen på distansen och den kommer absolut inte att fälla honom. Han har dessutom blivit mycket stabilare på benen och någon galopprisk borde det inte vara. Är bara formen intakt så löser han med största sannolikhet även den här uppgiften.

V75-3: 2 Sir Ratzeputz

Sir Ratzeputz kunde vinna Gulddivisionen i lördags trots att det inte stämde perfekt för honom på underlaget. Formen är fortsatt i stigande och den här gången börjar han från ett bättre läge än senast. Vi tror att det är toppchans till andra raka segern på V75.

Spetsdragen

V75-2: 2 Prima Italia

Vi tror att Veijo Heiskanen har bra chans att roffa åt sig ledningen och i den positionen ska det vara ett tidigt bud bakom favoriten.

V75-5: 6 Linus Boy

Trivs med Johnny Takter och kan få bra fart från ett spår en bit ut i banan. Vi räknar med ett offensivt upplägg och han sitter troligen i spets innan man kommer upp till första 500.

V75-7: 3 Titan Brodde

Släppte ledningen till Sir Q.C. senast men över den här distansen tror vi att Kihlström är sugen på att köra i front så länge det går.

Skrällbuden

V75-2: 9 Tahays Blue Amber

Visade form senast. Brukar kunna avsluta starkt när hon sköter sig och med minsta lilla klaff kan hon vara med på målfotot.

V75-4: 6 Hercules T.

Hade ett svårt läge i V75 senast och fullföljde klart godkänt som trea. Står lite bättre till nu lägesmässigt och kan vara en rysare.

V75-7: 6 Gute Band

Kördes snällt senast och formen är det inga större fel på. Han står perfekt inne på pengarna i loppet och ska inte nonchaleras.

Tänk på att ...

V75-3: 9 Shadow Woodland

Har inte startat på länge och behöver säkert loppet i kroppen. Är dessutom missgynnad av bakspåret då han är en startraket.

V75-6: 4 Jaques Noir

Gick bra efter markförlust senast och formen är bättre än vad raden antyder. Blir banan fin är han extra gynnad och han får inte glömmas bort.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag