Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Detta krävs för att bli en bra spelare

Travnet har intervjuat en framgångsrik storspelare som vill vara anonym, men han har under många år framgångsrikt spelat på både hästar och sportspel. I travnets spelskola delar han med sig av sina tankar kring vad som krävs för att bli en framgångsrik spelare. Storspelaren har under många år spelat framgångsrikt på trav, men har på senare år valt att inrikta sig på sportspel, det gick helt enkelt för bra på travet. Hänger du på travnets spelskola får du veta mer.

Vad krävs för att bli en bra spelare

För att bli en bra spelare krävs det att du lägger ner mycket tid och energi på analyser och du måste även ta till dig så mycket du kan inom ditt kunskapsområde.
Vi låter Storspelaren lyfta fram några punkter som är viktiga för dig som vill bli en ännu bättre spelare.
- Jag tror att man måste ha en viss talang och du måste brinna för att göra analyser. Men bara för att man har talang så finns inga garantier att man tjänar pengar. Det krävs hårt jobb och väl underbyggda analyser som bygger på att du analyserar Rätt faktorer, säger Storspelaren.

Att vara professionell spelare är en livsstil

Att vara professionell spelare är varken en slapp livsstil eller en semester som varar för alltid. Det gäller att hela tiden hålla sig ajour med allt som händer inom det kunskapsområde man valt att bevaka.
- Lagkunskap är färskvara, det är svårt att ta två veckors ledigt under säsongen för då tappar man mängder av värdefull information, säger Storspelaren.
Som spelare måste du förbereda dig på att det kommer perioder av både framgång och motgång. Det gäller att aldrig tappa huvudet, inte minst när allt går som på räls.
- Har det gått bra ett tag så finns en risk att man satsar hårdare för att det går bra, och man missar vad det är som gjort att det gått bra. Slappna inte av i dina studier och kom ihåg ett uttryck i spelarkretsar, ”du är aldrig bättre än ditt senaste spel”. Att du var duktig förra veckan betyder inte att du kommer att vara bra nästa vecka, säger Storspelaren.

Skaffa ett spelövertag

Du måste hitta en marknad där du kan skaffa dig ett kunskapsövertag gentemot andra spelare eller oddssättare. Spelavdraget är ett inbyggt hinder som travspelare i Sverige får brottas med dagligen.
- På trav är det väldigt svårt att vinna hos ATG. Du jobbar hela tiden emot spelavdraget och måste vara 25 procent bättre än de övriga spelarna, säger Storspelaren.
Det är ofta lättare att vara bättre än en enskild individ i enstaka fall än att hela tiden kämpa mot kollektivets samlade kunskaper. Därför är det viktigt att söka efter felsatta odds hos Bookmakers på Internet.
- På utländska spelbolag spelar du emot en oddssättare och där kan det hända att du hittar ett felsatt odds, men det är sällan som spelarna i en spelpool är helt snett ute, säger Storspelaren.

STORSPELARENS VIKTIGASTE REGLER


Storspelaren funderar ett slag när vi frågar vad som är det viktigaste att tänka på när man ska bli en bra spelare. Listan blir en sammanfattning av personliga egenskaper och en inställning.
Men för att enklare nå sitt mål och undvika misstag så inleder han med vikten av att ha en bra förebild även som spelare.

- Skaffa en läromästare. Genom att lyssna till goda förebilder kan du både undvika misstag och snabbare komma in i ett vinnande tänk som spelare. Ju tidigare i din spelkarriär du hitta goda förebilder desto bättre.

- Glädje. Du måste tycka att det du håller på med är roligt. Annars orkar du aldrig lägga ner den tid som krävs för att göra grundliga analyser och följa med din sport i längden.

- Självkännedom. Du måste lära känna dig själv och dina styrkor och svagheter. Har du vad som krävs för att göra en korrekt analys? Bokför gärna dina spel i Excel, då får du en blick över hur dina resultat är på olika spelformer.

- Analysen. Du måste kunna ta till dig de faktorer som påverkar ett utfall. Värdera dina samlade intryck och presentera en korrekt analys som ligger så nära sanningen som möjligt.

- Matematisk förståelse. Som spelare måste du ha grundläggande matematisk förståelse. Du behöver inte ha universitetsnivå på mattekunskaperna, men du måste behärska grundläggande sannolikhetslära och kunna bedöma procentsatser.

- Bankrullen. Även en duktig spelare måste klara av sämre perioder med en serie förlorade spel, där är money management viktigt. Spelar du med odds där sannolikheten ligger runt 50 procents utfall så bör varje spel ligga runt 3-6 procent av kapitalet.

Erik Ersson/Travnet.se

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!