Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det var svettigt, bokstavligt talat"

Per Skoglund tackar kollegan Micke Nybrink för tipset som gav miljonvinst Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL 75
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Knappt 1,4 miljoner kronor blev utdelningen för åtta rätt på V86 i går. 

En av de som lyckades pricka in alla rätt var TV4-profilen Per Skoglund. 

Nu berättar han själv för Sportexpressen om onsdagens miljonsuccé. 

– Det var svettigt, bokstavligt talat. Jag svettades. Typ som när man gymmat, så svettig var jag, säger han. 

V86-omgången under onsdagskvällen skulle visa sig vara rejält svårtippad. 

Inför den sista omgången hade redan tre skrällar vunnit. Twist and Shout, Coffie U.N.G. och Rajah Press. Då återstod endast elva system. 

Ett utav dem var hopsatt av programledaren och Nyhetsmorgon-profilen Per Skoglund, som klarade sig även i den sista omgången, och tog hem vinstsumman på 1 379 525 kronor. 

"Varit nära så många gånger..." 

Dagen efter segern är Per Skoglund fortfarande omtumlad – och menar att det bästa varit den feedback han fått från andelsköparna. 

– Det är en annorlunda upplevelse att ha gjort så många människor så otroligt glada. Att få direkt feedback över hur glada människor är över det här tillskottet i kassan. Jag och min fru Paula är också glada, vi hade några andelar. Så det är ju också ett jättefint tillskott, säger han och fortsätter: 

– Det var skönt att det äntligen fick sitta nu. Vi har varit nära så många gånger, vi har vunnit 100 000 kronor någon gång och så vidare. Men det har inte lyckats. Det har verkligen känts som att det måste komma en storvinst nu. Mycket riktigt, i går small det till. 

"Hon är ju sjukligt bra" 

Vad har du fått för reaktioner? 

– En andel kostar 50 kronor. Att då få läsa att vinsten kan vara skillnaden som gör att de kan köpa julklappar eller åka på en resa någonstans med familjen. Då blir man ju himla glad. Att en så liten insats kan göra en så stor skillnad. De fick ju nästan 7000 kronor per andel, i det vardagliga livet är det jättemycket pengar. Och tänk då de som hade två eller tre andelar... Alla som vann pengar är överlyckliga. 

Hur tänkte du när du satte ihop systemet? 

– DD’s Perseverance har jag och Anders Malmrot pratat om i varenda start den har gjort. Så den hade jag redan bestämt att jag skulle spika. Barbara L. Hanover hade jag spikat när den vann på V75 senast, då fick vi ju in V75 på tillsammans-systemet. Så den hade jag också bestämt mig för. Twist And Shout, jätteskrällen, hade jag och Anders Malmrot som spelidé på V86. Han lanserade ju den i V86 Direkt i går också. Sedan var jag tvungen att ha med Coffie UNG och Kim Moberg, jag menar... Hur bra är inte hon på att köra travhäst? Hon är ju sjukligt bra. 

"Hans ord ringde i öronen på mig" 

I sjunde avdelningen tackar han Micke Nybrink för att han valde att helgardera, och därmed fick in jätteskrällen Rajah Press. 

– Vi hade tagit sex, sju eller åtta hästar där, men han säger alltid: "Ta inte många, ta alla!". Så då tog jag alla, Mickes ord bara ringde i öronen på mig där. Så det är väl nyckeln, en kombination av att man sett många lopp och att ha en hel del tur. 

Inför V86-8 hade Per Skoglund med tre hästar. 

Hur var det med nerverna inför det loppet? 

– Det var svettigt, bokstavligt talat. Jag svettades. Typ som när man gymmat, så svettig var jag. När starten gick och under hela loppet. Det var otroligt roligt när jag såg i sista kurvan att Whisky Akema kommer vinna, jag minns också att jag tänkte på upploppet: "Fasiken, undra om det inte ger en miljon på den här raden".  

Miljonvinst blev det, men något firande har Per Skoglund ännu inte hunnit med.  

– Varken jag, Paula, eller de som köpt andelar vann ju några pengar som förändrar livet. Det måste man ha klart för sig. Men generellt sätt tycker jag man är för dålig på att ta tillfället i akt. Köpa med sig något gott, dricka något gott, kramas lite extra, eller vad man nu gillar att göra för något. Jag ska ta mig tusan göra det när jag kommer hem, vi får helt enkelt ta och fira lite i morgon kväll. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!