Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det var obehagligt – tappat tron på folk”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/FOTO-MIKE

Kusken och tränaren Ante Lisell hävdade att hästen skulle avlivas. 

Frun och ägaren Tina Lisell dementerade. 

Nu berättar hon om näthatet efter förra veckans stora snackis. 

– Det var obehagligt, säger hon till Trav365. 

Det var efter en otäck på olycka på Gävletravet som Ante Lisell hävdade att hästen Torvald Grimm skulle avlivas. 

– Det blir lugnast för honom, det går inte att hålla på med en farlig häst. Att sälja honom som ridhäst kan jag inte heller ha på mitt samvete med tanke på att han får dessa ryck från ingenstans. Tänk om det händer något. Nej, då är det bättre att han får vandra vidare, sa Lisell till facktidningen Travronden. 

Men allt rörde sig om ett missförstånd. Kort efter intervjun hörde frun och ägaren Tina Lisell av sig till Expressen för att berätta hur det låg till. 

– Hästen ska absolut inte slaktas, det finns inte på kartan. Det är en familjemedlem, visst gjorde han fel, men han är bra till annat. Nu får han gå och bli kompis här hemma med våra tvååringar, däremot kommer han inte få tävla mer, sa Tina Lisell.

”Jag har tappat tron på folk” 

Nu berättar Tina Lisell att hon fått utstå hat efter den turbulenta veckan. 

– Det var obehagligt. Nu hände en sådan här grej oss och jag var tvungen att sluta läsa kommentarer på bland annat Facebook. Många personer hörde av sig och det var inga snälla kommentarer. Men tyvärr är det väl så människorna funkar. Det kommer aldrig att försvinna och jag har tappat tron på folk, säger Tina Lisell till Trav365. 

Vidare berättar hon att hon och Ante nu vill lägga allt bakom sig. 

– Folk verkar måla upp en skilsmässa mellan mig och Ante men det är inte hans fel, han var chockad när han yttrade sig, samtidigt som jag inte var hemma. Vi har varit gifta i snart 25 år och som sagt det här vill vi lägga bakom oss.