Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det var inget fel på Propulsions insats

En straffspark utan målvakt.

Trodde spelarna.

Men Propulsion och Örjan Kihlström föll tungt. Blytungt.

Ju större de är desto tyngre faller de. Så heter det ju. Och det stämde verkligen den här eftermiddagen på Rommetravet.

Propulsion spelades till megafavorit (90 procent av insatserna på V75 och det eventuella vinnaroddset 1,08) i det lilla fältet, men förlorade oväntat.

Örjan Kihlström tog en lugn start och lät Piraten bestämma mitt i loppet. Varvet kvar landade Propulsion i ”dödens” men då drog ledaren upp farten. Favoriten försökte utmana under slutrundan, men kom aldrig i farlig närhet. 

Chocken sålunda ett faktum för V75-spelarna.

Örjan Kihlström borde ha varit mer offensiv redan från start och kört direkt för seger. Då hade han kanske kunnat få överta ledningen, eller i alla fall varit där framme från start, och då hade givetvis segerchansen varit god.

Nu var det i stället hemmahjälten, och det segerrikaste varmblodet någonsin inom V75, On Track Piraten som stal showen. 

Snacka om hedershäst och verkligen ingen skugga över honom. Grymt tränarjobb av Hans R Strömberg!

Örjan Kihlströms tankar efter loppet:

– Han gick godkänt även om det inte var det bästa lopp han gjort i karriären. Piraten var väldigt bra och trivs på vintern. Skor och brodd är Propulsion inte så van vid, men jag har svårt att säga hur det påverkade insatsen.

– Hästen gjorde det han kunde för dagen och blev trött till slut. Hade han haft krafter kvar hade han ju tagit sig förbi. Det var ju inte det att han inte hann fram. Han så sprang så gott han kunde, kommenterade Kihlström.

Med skor och brodd är inte Propulsion lika snabb och kapabel. Han kunde helt enkelt inte springa snabbare än i 11-fart de sista 1 300 meterna. 

Jag tycker inte att det var något fel på hästens prestation och känner ingen oro inför Frankrike-äventyret.

***

Det svenska laget är onekligen starkt med Propulsion och Readly Express. Men man får inte räkna bort Bold Eagle. Och så den tuffa bruden i lyxförpackning – Bellina Josselyn. Jean Michel Bazire kör i ett makalöst flyt och hans sto kommer att bli väldigt farligt.

***

Lördagens gladaste vinnare var lätt att utse. Elisabeth Lundholms Laura Sånna satt sist i fältet 500 meter från mål, men via en stark avslutning blev segern odiskutabel. Tränaren firade högljutt och rejält!

En annan lycklig segrare var Jenny Björk som tog sin första V75-seger med B.B.S.Poetry som spårade runt om.

***

Året lider mot sitt slut och det finns gott om härliga V75-ögonblick att ta fram.

Olle Rols mäktiga klassresa genom divisionerna är något jag tar med mig.

Vad säger man då om Antonio Tabacs förvandling i regi Oskar Kylin Blom? Hand upp den som hade trott det...

Att Who’s Who var lite utöver det vanliga syntes tidigt. Men hur jäkla bra han är fick jag klart för mig en aprildag på Solvalla. Torbjörn Jansson svingade sig upp i sulkyn och ekipaget tog hem en Klass II-final från ”dödens”. Hur det gick sedan vet vi. Derbyseger.

Och så Propulsion, så klart. Hugo Åbergs-vinsten var ingen bluffseger. Duellen mot Readly Express i Åby Stora Pris också värd nämna. Snacka om fränt upplopp.

Gott slut och gott nytt år!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!