Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det var färdiglekt – nu är hon tillbaka

Växlarna var dragna, det var färdiglekt helt enkelt.

Och trots dödens var hon starkast.

Darling Mearas är tillbaka.

Stefan Perssons kanonfina sto Darling Mearas tillhörde tidigt kulltoppen och vann bland annat Svenkt Trav-Oaks som treåring. Hon slutade dessutom tvåa i Stochampionatet året efter. Just den gången på Axevalla vann Ultra Bright men den här söndagen skulle ordningsföljden bli en annan…

Men allt har inte gått som på räls för Darling Mearas. Det strulade under slutdelen av förra säsongen men nu verkar hon vara tillbaka – på allvar.

Det här var tredje starten för året och i de två föregående hade hon körts snällt med tunga skor på hovarna. 

Nu var det färdiglekt. 

Stefan Persson ryckte av samtliga skor och testade även sin ögonsten i en amerikansk sulky för första gången. Ändringarna föll väl ut (Stefan är vass på att känna av när det är läge att gå ”all in” tycker jag) och trots att hon tvingades löpa utvändigt om ledaren loppet igenom vann hon säkert.

Att plocka ner Ultra Bright och hålla undan för en spurtande In Toto Sund är imponerande. Betyget? Fem getingar, så klart.

– Det känns fantastiskt kul att hon är tillbaka. Hon betyder så mycket för oss i stallet. Nu fick hon visa hur bra hon är. Det känns otroligt skönt. Ägarna har gett oss tid för att få tillbaka henne i rätt skick. Det är nog inte så många ston som tar ner Ultra Bright från dödens, bubblade en stolt och glad segerkusk.

***

Formstarke Persson nöjde sig inte med en vinst, utan snodde med sig en seger till hem till Halmstad med amatörtränade Tim Frontline. Något han hade flaggat för redan på förhand, här var det uppåtsnack vill jag lova!

Vissa omgångar finns det sådana där hästar som det ”surras” mer och mer om ju närmare spelstopp man kommer. Så kallade ”kommunare” eller ”stallskrik”.

Precis så var fallet med Linda Fyhrs Tim Frontline. En häst som tidigare inte glänst men som verkligen tänt till i den nya regin. Han fick förvisso ett bra lopp i andra utvändigt men det var inget snack om saken någon gång egentligen. När attacken sattes in bet det bra och sexåringen klev undan enkelt – med odragna växlar dessutom.

Känslan är att han just börjat klättringen.

***

Det var krävande förutsättningar redan på förhand, med tanke på den mastiga distansen, i Kalmarsundsstayern. När sedan regnet öste ner bitvis blev det inte lättare att springa. Men starkaste hästen vann.

Platon Face tog ju hem Harper Hanovers Lopp under elitloppshelgen och stod med tanke på det (900 000 kronor in på ett bräde då!) tuffare till den här gången.

Men vad spelade det för roll? Platon Face kördes till spets 1 850 meter från mål och sedan drog han fältet sönder och samman. Och segern blev komfortabel till slut.

Adrian Kolgjini stöttade sin häst på bästa vis under vägen. Han passade samtidigt på att ta sin första seger sedan comebacken, efter den sex månader långa avstängningen.

– Han hade ett par tillfällen där han kunde ha galopperat, men han ville göra rätt för sig. Det är därför han är så bra. Många har kapaciteten men inte inställningen. Han svarade ärligt på häst och jag var aldrig orolig. Åby Stora Pris är nästa mål, sa Adrian.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!