Kent Forsberg utanför sitt kontor på Veckefjärdens golfabana i Örndsköldsvik. Foto: Anna FribergKent Forsberg utanför sitt kontor på Veckefjärdens golfabana i Örndsköldsvik. Foto: Anna Friberg
Kent Forsberg utanför sitt kontor på Veckefjärdens golfabana i Örndsköldsvik.  Foto: Anna Friberg
Diamanten och Robert Bergh vinner. Foto: / KANAL 75/MVA FOTODiamanten och Robert Bergh vinner. Foto: / KANAL 75/MVA FOTO
Diamanten och Robert Bergh vinner. Foto: / KANAL 75/MVA FOTO

"Det var en dålig affär för mig"

Publicerad

ÖRNSKÖLDSVIK. Diamanten är Kent och Peter Forsbergs bästa häst just nu. 

Men det var nära att Peter inte fick någon del alls i succéhästen.

– Jag köpte den själv först, men sedan fick jag dåligt samvete, säger Kent Forsberg.

Hästar är en del i Kent och Peter Forsbergs företag Forspro som också är aktivt i branscher som fastigheter, bygg och båtar

Vem som har störst travintresse av far och son Forsberg råder det dock ingen tvekan om.

– Det är jag, säger Kent Forsberg och berättar om hur det gick till när de köpte succéhästen Diamanten. 

Och att det egentligen var en dålig affär för honom själv. 

– Travkusken Robert Bergh ringde mig och frågade om jag ville köpa en häst. Men jag var tveksam, tyckte att vi hade haft så många jäkla hästar redan. 

Bergh berättade att hästen var en avkomma till den tidigare Forsberg-ägda hästen Adrian Chip och såg mycket lovande ut. 

Priset trodde Robert Bergh skulle hamna någonstans emellan tvåhundra- och trehundratusen.  

"Fick dåligt samvete"

Kent Forsberg lät sig övertygas och sa att han var beredd att betala max trehundratusen för Diamanten. 

En timme senare ringde Bergh tillbaka. 

– Han sa att jag hade gjort ett riktigt klipp, jag hade fått Diamanten för hundratusen. Och då sa jag direkt: "den här hästen är bara min, jag köper den inte i bolaget, berättar Kent Forsberg.

Trots succéaffären kändes det dock inte helt hundra för Kent Forsberg. 

– Jag fick dåligt samvete. Tänk om hästen är så himla bra, jag kan inte blåsa Peter. Han måste få vara med. Så jag sålde den för hundratusen till Forspro, och nu har han sprungit in 4,7 miljoner. Pengar som hade varit bara mina annars, så det var personligen en dålig affär. 

– Men, men jag får trösta mig med att vi har den i bolaget åtminstone. 

 

Foto: / KANAL 75/MVA FOTO

Kent Forsberg: "En miss av mig"

Nästan fem miljoner har Diamanten sprungit in. 

Men det kunde ha varit ännu mer - om inte Kent Forsberg tabbat sig och glömt att anmäla hästen till Derbyt, det största loppet i Sverige för fyraåriga hästar. Där årets vinnare, Cyber Lane, kammade hem fyra miljoner kronor.

– Det var en miss av mig, men det är ingen idé att gräma sig över sådant. Det hjälper ju inte att jag vrider tillbaka klockan på armen, det går inte göra något åt saken ändå, säger Kent Forsberg. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag