Det var de stora skrällarnas kväll

Publicerad

Favoriterna hade det tufft.

När det var storskrällarnas afton.

Därmed super-jackpott kommande onsdag.

Favoriterna hade det kämpigt den här kvällen. Endast en förhandsfavorit lyckades vinna.

Det var Dani Boko i V86-8. Men då var det liksom för sent, eftersom alla system redan var borta efter avdelning sju…

Således väntar en rejäl pott att spela om kommande onsdag.

Kim Eriksson har rivstartat det nya året (sju segrar på 22 försök) och vinner lopp i parti och minut. Det verkar onekligen som om handskadan han ådrog sig under december har gjort honom gott, trots allt.

Apropå att vara i bra slag. Sofia Aronsson har form i stallet. Nämnda duo selade ut Pompano Euphoria på Solvalla och segern blev säker efter att hästen försvarat innerspåret.

– Det är ruggigt kul att vara tillbaka. Det är en enorm lättnad, nu slipper man klura på om man är slut eller inte. Nu kanske man kan fortsätta något år till, skojade Kim Eriksson.

Tudor Kronos är en slugger som brukar få göra jobbet – och vinna med ganska knapp marginal. Nu fick han smyga med i ryggar. Och när Robert Bergh ryckte tussarna fick han ett rejält svar. Det resulterade i det snabbaste upploppet sexåringen svarat för. Någonsin. I takt med att travet blir bättre kommer ju också speeden.

Helena Burman, och stallets lärling, Tobias O Eriksson hade en angenäm kväll. En tjusig dubbel inom V86!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag