Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det smällde igen – och blev miljonutdelning

Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Sex hårt spelade vann.

Men även två jätteskrällar.

V86 bjöd på miljonutdelning igen.

V86-omgången såg lurig ut på förhand. Det small också till rejält i två avdelningar och största skrällen stod Queen Adele för.

Hon hade blott tre segrar på 46 starter inför onsdagens start men det är svårt att tro med tanke på den spurten hon visade upp. Från en position långt bak i fältet kom hon längst ut i banan på upploppet och gick ”dubbelt så fort” som de andra.

Spelad till blygsamma 0,55 procent!

Även Idreamicanfly (spelprocenten där 2,08) bidrog till att åtta rätt nästan orkade upp i 1,9 miljoner kronor. Claes Sjöström hittade fritt mellan hästar sent och när stoet väl fått upp farten hann segern bli rätt bekväm. I övriga sex avdelningar var det favoriten eller andrahandaren som vann.

Det är de saftiga skrällarna som styr utdelningen på miljonspelet mitt i veckan. Det tjatas en del om det, men så är det.

■■ Det gäller bara att välja rätt lopp att gardera riktigt rejält. Bara...

De båda nederländska topptränarna Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har, främst med tanke på rådande corona-läge, öppnat en filial i Sverige. Räkna med att vi får se en hel del flotta hästar från dessa herrar framöver. Den här Åbykvällen gav en försmak av vad som kan komma.

Det började redan i det första loppet (utanför V86) där Zachary Font vann. Såg ut som en läcker travare med ljus framtid.

Det blev seger även i V86-inledningen för gästerna genom Zante Grif. Hästen kom med en rad som innehöll en hel del bokstäver men i loppet agerade hon väldigt säkert. Körande Robin Bakker gick till attack på sista långsidan och sedan fick Zante Grif göra jobbet där ute på egen hand. Men det spelade ingen som helst roll för utgången.

Hon bara klev undan och höll mycket säkert ifrån sig hästen som hade tassat med i rygg. En kapabel dam som kommer att tjäna fina pengar.

Lika kul blev det inte med Ike Schermer som var hårt spelad. Den segervane femåringen krokade tidigt i en annan hästs hjul och tappade värdefulla meter. Men jag tycker ändå inte att det är rätt formintryck. Där finns det att jobba på för Engwerda.