Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det small bara till – så jobbar ett proffs

Åtta årsstarter utan seger.

Innan onsdagens lopp.

Men då small det bara till.

I Love Paris hade ett starkt 2017 och vann bland annat en imponerande seger i Sto-EM på Solvalla. Den här säsongen har inte flutit på lika bra. Men nu verkar hon vara på gång igen. Rejält. Innan gårdagens seger fanns en försmädlig nolla i segerkolumnen för året. Men inte längre alltså. Björn Goop hittade andra ytter åt sin springare. När hästen vreds ut till attack small det bara till.

I Love Paris forsade förbi det övriga fältet och satt i ledningen redan 500 meter från mål. Sedan var det lugna gatan. Hon defilerade hem loppet i finfin stil.

Segertiden 1.10,0.

Stoet travade utan skor på samtliga hovar dagen till ära, men Björn var inte helt nöjd innan loppet. Mästerkusken lade på gummiboots kort före start då hästen var lite rullig i provstarten. Så jobbar ett proffs.

***

Tyvärr kan jag inte återberätta hur V86-5 kördes. Med tanke på alla positionsbyten och körningar i loppet räcker platsen helt enkelt inte till. Men snacka om action! Så som det ju kan bli på just Åbytravet som har open stretch. Måste säga att jag gillar det. Men inte på alla banor.

Nåja, vinnande Ajabaja satt i alla fall sist i kön länge. Men 800 meter kvar kom hästen ”flygandes” i sin alldeles egna stil, väl understödd av kvällens man.

Och det gick verkligen undan. Ekipaget tog över täten tidigt och segern blev bekväm. En imponerande seger av Tomas Malmqvists häst.

Björn Goop tog därmed en trippel inom V86. Vasst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!