"Det skulle ha varit omstart"

Publicerad

Det skrällde direkt på V75, då Phortos Race tog hem V75-1.

Men Carl Johan Jepson, som körde favoriten Platon Face menade att det skulle varit omstart. 

– Det blev inte bra. Det skulle ha varit omstart. Hästen med spår två på vår volt bröt ned, och sen blev det tjockt, säger Carl Johan Jepson.  

Carl Johan Jepson var inte nöjd efter den första V75-avdelningen. Han menade nämligen att det skulle varit omstart.

– Det blev inte bra. Det skulle ha varit omstart. Hästen med spår två på vår volt bröt ned, och sen blev det tjockt. Vi var nära att komma ut i första sväng, men Bergharn kunde täppa till.

– Han kändes ruggigt fin, så det var synd att det inte blev omstart, fortsätter han.

"Hinner precis"

I första sväng var han trots trafikproblemen i starten på väg att hitta ut, men Robert Bergh täppte till luckan med sin häst Coktail Fortuna. 

– Det är precis att Robert Bergh hinner täppa igen luckan. Han kör så klart mot Platon Face, för han vet att han måste vara före där. 

"Fantastiskt skojigt"

I stället vann Phortos Race, streckad på 7 % på V75. Tränaren Åke Lindblom var av naturliga skäl mycket glad. 

– Det var fantastiskt skojigt. En jättefin häst det här, som krånglar lite. Nu har vi hittat rätt tror jag. Det handlar mest om att hålla honom fräsch, han har haft lite problem med fötterna. Vi har inte gått jobb i några tempot, utan bara tränat honom sakta i skogen.

Hästen spurtade vasst när det var dags. 

– Det var en fantastisk känsla över upploppet och jag vet att han går hela vägen över mål. Han är stark som brännvin. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag