Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det ser ut som en helt ny häst”

Hail Mary med Per Lennartsson.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Mehdi Yazdanpanah

Hästägaren Mehdi Yazdanpanah har spännande dagar framför sig. 

Hail Mary gör comeback i ny regi och Spickleback Face ska ut i Paralympiatravets final. 

– Det är inte ofta man får vara med om en sådan här helg. 

I mitten på december slog en nyhet av det större slaget ned i trav-Sverige. Derbyvinnaren Hail Mary flyttades från Robert Bergh till Daniel Redén. Nu är det dags för stjärnhästen att göra debut i ny regi efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan i augusti förra året.

Delägaren Mehdi Yazdanpanah är spänd inför comebacken som sker på Rättvik under fredagskvällen. 

– Det känns väldigt pirrigt med superkul. Allt har gått bra med hästen och den känns som den ska. Vi har sett den lite på banan när den har gått banjobb och testats lite. Det ser ut som en helt ny häst. Det känns jättebra, säger han. 

Drömmer om en plats i Elitloppet

Mehdi Yazdanpanah berättar att hästen verkar stormtrivas på Redéns träningsanläggning.

– Motoriken har satt sig på ett helt annat sätt. Det ser ut som att träning i sandbanan har gett resultat. Sen får vi se hur det ser ut på banan. 

Elitloppet närmar sig, och ägaren har tidigare uttryckt en dröm om att få starta där.

– Man får ta ett lopp i taget, men visst, tar vi Rättvik och allt känns bra och hästen är fin och fräsch efter loppet så finns det inget hinder från vår sida att start i ett Elitlopp. Sen ska Redén få säga vad han tycker, det är han som vet. Men om allt går enligt plan så vill vi gärna vara med och tävla om att vinna Elitloppet. Vi får se. Ett steg i taget. 

”Inte ofta man får vara med om det”

Efter kvällstravet på Rättvik kommer det glad ägargänget att bege sig till Åbytravet.

Där har de Spickleback Face i Paralympiatravets final med 1,5 miljoner kronor i förstapris. 

– Det är inte ofta man får vara med om en sådan här helg. Dels har vi Hail Mary på Rättvik som ska göra en comeback efter det som har varit. Sen har vi en treåring som ska debutera på Rättvik som heter Tequila Trot. Sen efteråt drar vi till Åby. 

– Det är en otroligt spännande helg och månad. För en travfast som man själv är så är det få förunnat att vara med om bara den här helgen. Det ska bli superkul.