Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det nya tvånget på legg luktar kaos och fiasko

Foto: Trav & Galoppronden / TR Media

MÖLNDAL.

Första dagen med leggtvång vid spelluckorna.

Tur det var så få på plats.

Det här kan bli årets fiasko!

Den nya lagen kräver att man legitimerar sig vid varje spel. Svarta pengar ska inte gå att tvätta längre inom travet.

Det kan jag bara applådera.

Däremot luktar det kaos och fiasko om hur ATG/ST tacklat problemet. Alldeles på tok för få terminaler att spela i på banorna.

Hasse Lord Skarplöth och Co är alldeles för fixerade vid den moderna tekniken. Att det går att spela i sin dator eller mobiltelefon. Visst, många gör det men långt ifrån alla.

Jag förstår att Åbys totochef - eller säljansvarig som är Staffan Lindbergs nya titel - bävar inför Åbys första V75-dag. Den 2/2.

I går hade han tio terminaler igång (fast bara sex fungerade!). Ingen katastrof med tanke på att få var på plats.

Men trycket lär bli tio gånger större i februari. Då ska det gå att spela i 20 terminaler. För att inte tala om Olympiatravet den 27 april. Då Åby i all sin nya prakt ska invigas. Och det kanske kommer 12 000 nyfikna och spelsugna människor.

Det luktar kaos lång väg. Även om det skulle bli 40 spelställen just den dagen.

 Här har höjdarna i Hästsportens Hus något att tackla - om man vill ha kvar banpubliken och förtroendet för sin sport.

Conrad Lugauer var huvudanledningen till att sex rätt betalade nästan 25 000 kronor i går. 5-procentaren Madonna S.T. samt 3-procentaren Bonny Boy slog undan benen väldigt många spelare. Hade han inte blivit Mr 100 procent genom att vinna med favoriten Hennesy Boko i V64-6 hade utdelningen skjutit i höjden rejält.

Åbyamatören Lars Järpedal fick en fin start på 2019. Dubbelseger genom Callmeawinner och Okaloosa Bell.

Dubbelt upp även för Ulf Stenströmer vars Speedy Herman imponerade. Christoffer Eriksson körde resolut. Tryckte på gaspedalen i rätt moment för att aldrig släppa favoriten Niky Flax in på livet.

Härligt att se hur respektlös Halmstadsamatören Erika Persson agerar. Hon räds ingen. Oavsett namn och storhet i konkurrerande sulkys. Nu gasade hon ifrån allt och alla med familjehästen Marys Overandout.

Snyggt av Åby att hylla 2018 års champions. Ingen Peter Untersteiner, ingen Sofia Adolfsson och ingen Niclas Benzon på plats lite rumphugget. Framförallt att Untersteiner saknades. Han tog de två tyngsta titlarna.

Nyhet var ett lämpligt namn på Robert Berghs debutvinnare på Åby 2019!

Ofattbart att Åbys tidigare vd Stefan Johansson, 62, inte finns bland oss längre. Han är definitivt en av Mölndalsbanans mest driftiga personer på den posten genom alla år - även om vi hade en och annan kontrovers. Men Stefan var aldrig långsint och kunde ta kritik på ett bra sätt.

När han sedan blev boss för Casino Cosmopol fick jag göra ett reportage om hur det såg ut innanför väggarna på spelhålan trots att det var strängt förbjudet. Allt skulle vara hemligt fram till öppningsdags. Han fick en del skit för det från Svenska Spel men stod för vad han i ett svagt ögonblick hade lovat.

 Heder över ditt minne, Stefan!

Skönt att alla helger är över så att vi kan få våra program i postlådan i tid. Jul- och Nyårshelgerna har varit rena katastrofen!

 Snacka om att Stall Palema hade ställt i ordning inför Åke Svanstedts gästspel på Axevalla på Nyårsafton!

Glad

Lars Järpedals Callmeawinner agerar verkligen som en vinnare. Värd följa när hon dyker upp på V75.

Sur

Johan Untersteiner brände med tre klara favoriter inom V64 - Niky Flax, Silent Hill och J.H.Respons.