Det luktar spets och slut för Goop

Publicerad

LÖRDAG

Momarken, 17 september

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik – klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-5: 4 Farouk B.R.

Femåringen svarade för en mycket stark insats vid segern på Solvalla senast då han trots hårt tempo i ledningen gick undan till enkel seger och det såg dessutom ut att kunna finnas lite sparat. Nu kör Björn Goop själv och det luktar spets och slut igen.

V75-6: 10 Sir Ratzeputz

Visst är bakspåret ett litet minus. Men samtidigt brukar det alltid bli lite körning från början i sprinterloppen. Momarken har ett långt upplopp och Sir Ratzeputz har nog lite bättre inställning sista biten och det talar till hans fördel. Vi tror att han är starkast sista 100 och lämnar honom ensam.

Spetsdragen

V75-1: 4 Broadway Appolo

Hästen är kraftigt på gång och kan öppna. Spåret är bra och vi är inte främmande för att han sitter i spets tidigt (innerspåret är inte helt perfekt på Momarken). Väl där ska han besegras.

V75-3: 7 Normandie Royal

Tar knappast en längd på Quite Cool Classic från början. Men slog denne från dödens senast och det gör kanske att det invändiga hotet släpper och är nöjd med en bra rygg nu?

Skrällbuden

V75-2: 8 Dizzy Broad

Har fått ett par lopp innanför västen och formen kommer allt mer. Loppet är inte av den värsta sorten och lyckas Goop med styrningen kan hon överraska många.

V75-4: 1 Philip Lyn

Kan öppna bra och borde få spets eller rygg på ledaren. Och från en sådan position kan det vara farligt att plocka bort honom.

V75-6: 5 Thai Broadway

Har bytt regi och ska tävla utan skor på lördag enligt stallet. Det kan vara en kantboll för den som vill strecka på lite i snabbloppet.

Tänk på att

V75-2: 5 Raise Broline

Gjorde det bra som tvåa i V75 i comebacken i lördags och ska gå framåt lite med loppet i kroppen. Kusken är skicklig och femtespåret i Norge är klart bättre än i Sverige!

V75-4: 6 Will Prinsen

Är klart bättre än raden. Trivdes inte på Vincennes bana enligt tränaren och känns stark i jobben. Han kan säkert sluta långt framme med en lyckad start från springspåret.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag