”Det låter väldigt bra – bättre än någonsin”

Mehdi Yazdanpanah.
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Hail Mary.
Foto: Lena Emmoth / TR Media

Daniel Redéns storstjärna Hail Mary är förhandsfavorit att ta hem Åbys Stora Pris.

Ägaren Mehdi Yazdanpanah är förhoppningsfull inför loppet och berättar att det finns stora framtidsplaner för hingsten.

– Han kommer finnas tillgänglig för avel nu, säger ägaren.

Till helgen är det dags för Åbys Stora Pris och Daniel Redéns storstjärna Hail Mary ska åter äntra tävlingsovalen.

Efter en andraplats i Elitloppet fick hästen lite välbehövlig vila. Efter det har det blivit en start 20 juli i Eskilstuna där Hail Mary hamnade i rygg på ledaren och kom i mål med rubbet sparat. Ett led i matchningen mot storloppet. 

– Jag tror att loppet senast var väldigt viktigt. Att han fick det loppet i kroppen med allting sparat.

– Han känns jättefin och har tränat väldigt bra. Jag var där förra veckan och då kändes han bättre än någonsin i träningen. Det låter väldigt bra inför.

Det blev spår ett bakom bilen i Åbys Stora pris. Det tror Yazdanpanah passar perfekt. 

– Jag har en bra känsla inför och är nöjd med lottingen. Han är startsnabbare än vad folk tror och jag tror att vi håller ledningen. Sen får man se vad de andra i loppet har i kikaren. Det finns många bra där bakom. Brother Bill till exempel som är en av mina favorithästar har toppform. Jag håller en extra tumme för att det går bra för Brother bill och Peter.

”Prix d'Amerique är en dröm”

Att loppet avgörs över 3140 meter ser han inte som något minus.

– Han är otroligt stark, det såg vi i Derbyt där han fick öppna väldigt fort men drog ifrån på upploppet ändå. Jag tror att längre distans passar honom helt perfekt.

Mehdi berättar att det kommer bli några starter till för Hail Mary innan det blir lite vila. Och att det eventuellt kan bli en satsning mot Prix d'Amerique på Vincennes sista söndagen i januari.

– Jag tror att vi kanske siktar mot Sundsvall Open Trot, det vore skitskoj. Men det är Daniel som bestämmer matchningen. Jag litar på att han tar det bästa beslutet för Hail. Men om allt går som det ska är tanken att vi är med i något lopp till i höst.

– Prix d'Amerique är en dröm så är det. Nu fick vi vara med i Elitloppet och det var väldigt häftigt. Det vore häftigt att få vara med i Prix d'Amerique och få ta revansch på Etonnant efter förlusten i Elitloppet. Vi hoppas men vi får se, även här är det Daniel som får styra och bestämma hur vi ska göra.

Hail Mary kommer finnas tillgänglig för avel

Yazdanpanah berättar att det kommer bli avel för stjärnhingsten.

– Vi har precis köpt in oss på halva Dear Friend och tanken är att vi ska betäcka henne med Hail Mary. Så han kommer finnas tillgänglig för avel nu. Det ska bli väldigt roligt, det blev klart precis här nu. Hon är ett väldigt fint sto som varit mycket skadad men har riktigt fin teknik så vi tror det kommer passa perfekt.

– Man vill kunna fortsätta med travet så vi hoppas på många avkommor även om han kommer fortsätta tävla. Det är kul ett kunna tänka några år framåt.