Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON

Det kan vara spets och slut nu också

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är FREDRIK EDHOLMS tidiga ideér inför V75 på Åby 9 december.

V75-1

Flera hästar som gått upp en klass från Klass II till Klass I. Men det klivet brukar bra hästar klara av. 1 Global Trader och 3 Wingait Erik tillhör dessa och fick fina lägen. Tidiga bud, men detta är ett väldigt öppet lopp. Gardera.

V75-2

1 Ile Saint Louis är under utveckling och spåret passar perfekt. Måste räknas även om motståndet hårdnar lite. 13 Ulriika Highness är tuff och blir farlig med minsta klaff. 10 Mitica har stigande form och kan fälla samtliga.

V75-3

2 Västerboonthenews har ett bra läge och kommer från seger i en Guldfinal. Kan vara spets och slut på nytt. 6 Nadal Broline är klassig och utmanar nog tipsettan trots ett sämre läge. 5 B.B.S.Sugarlight är inte som förr?

V75-4

4 Kash Brodda imponerade stort då hon bara gick undan från dödens senast på Solvalla. Hon är inne i en fin period och kan vara omgångens bästa spik. På det fina läget måste 1 Well Done la Marc vara ett tidigt motbud.

V75-5

Som oftast är det många med chans i lägsta klassen och jag tror vid första anblicken att vinnaren finns bland de fem innersta spåren. Om jag tvingas välja ut en duo får det bli stall Goops 2 Ribaude samt 5 Mr Magnifique.

V75-6

3 Global Trust är riktigt bra när formen är i ordning och läget kan man inte klaga på. 9 Wingait C.H. svek som favorit senast men kan bättre och ska inte glömma bort. 2 Monfalcone är härdad i V75 och är en rysare.

V75-7

1 Angle of Attack vann lätt från ledningen senast och jag kan mycket väl tänka mig att det blir en repris på lördag. 7 Frozen har segrat i lite enklare gäng på slutet. Värst emot är nog 5 Heartbreaker V.S. med lopp i kroppen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag