Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport. Foto: Kanal 75
Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport. Foto: Kanal 75

"Det här är något som jag drömt om länge"

Publicerad

När det nya tv-upplägget på lördag gör premiär håller trav-Sverige andan.

Men någon som övertygad om att det bli succé är Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport

- Det här är något som jag personligen har drömt om väldigt länge, sa han på presskonferensen.

Johan Lindberg, högsta hönset på Svensk Travsport (ST), var på plats under tisdagen på pressträffen inför lanseringen av det nya tv-upplägget i samband med V75.

För den samlade presskåren kom Lindberg till tals, och berättade om sina högt ställda förväntningar.

- Det här är något som jag personligen har drömt om väldigt länge. Jag har sett exempel på liknande i andra sporter som har gett väldigt, väldigt mycket.

"Nu är det så nära"

Johan Lindberg verkar stensäker på att det nya upplägget kommer gynna både de redan travintresserade, samt sådana som ännu är totala rookies.

- Jag är övertygad om att alla ni härinne kommer fatta mer än i dag och ha mycket nytta av det. Superinitierade människor tycker det här är bra, och nybörjare kommer ha en mindre tröskel.

Han återvänder gång på gång till att han är så exalterad.

- Jag har drömt om det i så många år, och nu är det så nära.

"Positiv för banpubliken"

Förändringar inom travet, och det mesta annat också, tas ofta emot med en smula pessimism till en början.

- Människor inom sporten har inte varit alltför nöjda med förändringar tidigare. Men jag är ganska övertygad om att den här satsningen kommer visa sig positiv för banpubliken också, avslutar Lindberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag