”Det han har gjort är en stor bedrift”

Publicerad

Onsdagen den 18 april 2018.

Ett datum Peter Untersteiner kommer att minnas.

Det var kvällen då han nådde 3 000 kusksegrar.

Att vinna ett travlopp är svårt. Det är mycket som ska stämma, eller rättare sagt – det är mycket som kan gå snett när det är levande djur man håller på med.

Att då som kusk vinna hela 3 000 lopp är en rejäl bedrift.

Peter Untersteiner är nu den 20:e i den svenska travhistorien som har lyckats med detta.

Hästen som fixade det lystrar till namnet Absolut Gehör. Ett nyförvärv som vann efter en rejäl långspurt. Peter kan inte bara köra häst, han kan träna också. Segerprocenten för stallet i år är i detta nu imponerande 23...

Men det gick inte som på räls från början. Den rödklädde kusken är vad man kallar en ”late bloomer”. Det är först på senare år som karriären tagit fart på allvar. Man ska inte ge upp, hårt jobb brukar löna sig i längden. Här ett bevis på det.

– Att det skulle bli så här bra kunde jag inte föreställa mig, för jag var rätt så talanglös när jag började med det här. Många saker har tagit lång tid att lära sig men jag har en jäkla vilja. 

– Min son Johan har betytt mycket så klart, men även min sambo Marie. Hon syns aldrig men gör ett hästjobb i skymundan så att jag kan åka runt och glänsa när jag utövar min hobby, sa en strålande glad jubilar.

Peter lever verkligen för det här och älskar sina hästar innerligt. En ödmjuk hedersman och en fantastisk ambassadör för svensk travsport. Hatten av, grattis!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag