Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det han har gjort är en stor bedrift”

Onsdagen den 18 april 2018.

Ett datum Peter Untersteiner kommer att minnas.

Det var kvällen då han nådde 3 000 kusksegrar.

Att vinna ett travlopp är svårt. Det är mycket som ska stämma, eller rättare sagt – det är mycket som kan gå snett när det är levande djur man håller på med.

Att då som kusk vinna hela 3 000 lopp är en rejäl bedrift.

Peter Untersteiner är nu den 20:e i den svenska travhistorien som har lyckats med detta.

Hästen som fixade det lystrar till namnet Absolut Gehör. Ett nyförvärv som vann efter en rejäl långspurt. Peter kan inte bara köra häst, han kan träna också. Segerprocenten för stallet i år är i detta nu imponerande 23...

Men det gick inte som på räls från början. Den rödklädde kusken är vad man kallar en ”late bloomer”. Det är först på senare år som karriären tagit fart på allvar. Man ska inte ge upp, hårt jobb brukar löna sig i längden. Här ett bevis på det.

– Att det skulle bli så här bra kunde jag inte föreställa mig, för jag var rätt så talanglös när jag började med det här. Många saker har tagit lång tid att lära sig men jag har en jäkla vilja. 

– Min son Johan har betytt mycket så klart, men även min sambo Marie. Hon syns aldrig men gör ett hästjobb i skymundan så att jag kan åka runt och glänsa när jag utövar min hobby, sa en strålande glad jubilar.

Peter lever verkligen för det här och älskar sina hästar innerligt. En ödmjuk hedersman och en fantastisk ambassadör för svensk travsport. Hatten av, grattis!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!