Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det borde varit fixat – för flera år sedan

Foto: Travronden / Travronden

Extra jackpot-miljoner i potten.

Campo Bahia i intressant comeback.

Men bästa spiken är en annan.

Runt 40 miljoner kronor ligger och väntar på en eventuell ensam vinnare. Jag vill inte vara någon partyförstörare, men nog ser det ut som om de hårt spelade hästarna har lite fördel i flera lopp.

9 Campo Bahia (V75-1) är äntligen tillbaka efter sjukdomsdebaclet i samband med Svenskt Travderby. Lär bli mångas spik på lördag. Hästen är inte maxtrimmad men väl förberedd och Conrad Lugauer andas givetvis optimism:

– Det är inte det viktigaste loppet för honom men det betyder inte att jag kommer att sitta passiv om det går sakta. Jag kan mycket väl tänka mig att vara offensiv och det är en bra segerchans.

Klart att ”Conny” sitter bakom solklart bästa hästen i Johan Jacobssons Minne, men voltstart var länge sedan och det finns ett par bra treåringar på start som kan kuta fort.

Med risk för att få ta på dumstruten kommer jag att gardera på de flesta system.

■ ■ ■

Årets upplaga av Svensk Uppfödningslöpning för tvååringar avgörs som V75-4. Ojämn klass på fältet. Och det kanske inte är så konstigt när man valde att bara köra uttagningslopp på Jägersro i år. För tränare som bor en bra bit ifrån Malmö blir det mycket resande för så unga hästar under kort tid. Inte optimalt alls och man får det finalfält man förtjänar. Gävles Fredrik Wallin, till exempel, stod över loppet helt på grund av detta märkliga beslut.

Som man bäddar får man ligga heter det ju. Självklart ska det köras uttagningar till finalen på mer än en bana. Solvalla bör åter få vara med. Det är bara att ändra tillbaka ögonaböj!

Själva loppet då? Förhandsfavoriterna 1 Armani Degato och 2 Global Badman möttes redan i deras debut och då var den senare klart bäst. De möttes också nyligen i Svampen och då stod Armani Degato i 30 gångerna pengarna och Global Badman i 2,30. Det säger nog en del, ändå.

Jag tror att Daniel Wäjersten, som är en coming man och som jobbat hos Svante Båth, har god chans att ta hem storloppet med sin talang. 

Men det här med de långa resorna gör att jag tar ett par streck till. Glöm inte bort 10 Karl May Boko – som kan mycket, mycket bättre än senast.

■ ■ ■

Svensk Travsport lanserade sin nya hemsida (eller om det är två i en) för ett tag sedan och det har minst sagt varit blandade reaktioner. Men jag tänker inte ge mig in i den diskussionen.

Jag pratade med Petter Johansson, sportchef på ST, förra året angående vagninformation. Jag minns hans svar som om det vore i går: ”I samband med att den nya hemsidan kommer”.

Och det är ju nu! Så jag kontaktade Petter igen för att höra hur man ligger till.

När kommer vagninformationen till spelarna?

– Utvecklingsarbetet har pågått parallellt och vi har som ambition att under våren ha allt på plats. Jag vill inte ge exakt datum då det alltid kommer saker emellan.

Är det klart vad som ska ingå gällande utrustning när tränarna ska anmäla det själva på sajten.

Är det vagn, balans och huvudlag?

– Nej, det är inte klart ännu, däremot så ska vi ha samma regelverk (tider) som det är för skoinformationen, avslutar han.

Då kan jag stryka vagninfo från min önskelista till tomten. Det dröjer alltså ytterligare och nu har det gått så pass lång tid att jag tror på det först när jag faktiskt ser det. Det här borde ju ha varit fixat för något, eller några, år sedan...

■ ■ ■

Bästa jackpot-spiken hittar jag i V75-5. 6 Man At Work var riktigt bra i comebacken då han bara ”dånade” undan trots en tuff resa. Inte lika bra gången efter men då var det öppet huvudlag och så kanske loppet innan satt i lite?

Kort distans nu och då räknar jag med att det blir någon form av stängt huvudlag. 2 Deep Pockets tar troligen hand om spets och där låter det positivt. Men att han ska stå emot min vinnare?

Det skulle förvåna mig.