Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det blir en kanondag – men utdelningen blir låg

Foto: Travronden / Travronden

Sport av bästa märke.

Och 18 jackpotmiljoner.

Det blir en kanondag på Åby.

Men räkna inte med någon miljonutdelning. Med ett par svårslagna singelstreck och rejäl klassblandning i några lopp.

Därmed inte sagt att omgången är ointressant. 

Tvärtom. Jackpotmiljonerna ger utdelningsbränsle och jag kommer att huka mig rejält över datorn. Och är mer än nöjd med en utdelning runt 50 000 kronor.

Vi tar singelstrecken först. Alla sagor har ett slut. Och Propulsion (V75-7) har rimligtvis snart dansat färdigt på den stora scenen. 

Men det han visade i Åbergs räcker en bra bit i morgon. Och med all respekt för franske Carat Williams, Milligan’s School och Makethemark – de kör om andrapriset den här gången.

Velten Versailles (V75-2) är i mina ögon en Derbyhäst. Problemet? Han har aldrig varit anmäld.

I morgon möter Velten Versailles vanliga hästar. Han har redan visat att han är både stark och speedig. Och allt annat är tidig ledning och lätt vinst är en överrasknig för mig.

Derbyt är mindre än en månad bort. I tisdags hettade det till när Conny Lugauer luftade Campo Bahia i ett tufft jobb.

Attraversiamo är något förbluffande favorit för dagen till 3.15.

Campo Bahia som ger 3.25 vid en eventuell seger har varit osynlig efter segern i Kungapokalen.

Nu visade Conny Lugauer att han inte fuskat med träningen.

Campo Bahia avslutade med en 1.10-runda. Intrycket? Att Campo Bahia mycket väl kan leverera den trestegsraket Conny siktar på – Derbyt på Jägersro, Europaderbyt och Prix d’Amerique.

Global Undecided (V75-1) skötte sig senast. Och har nu två vinster på fyra försök med Örjan Kihlström. En trolig vinnare om han har vaknat på rätt sida. Om inte? Då kan det vara att strecka Staro Leonardo och Exclamation Mark.

Åby bjuder på härlig sport. På onsdag är det Solvalla som står som värd för fantastiska tävlingar där Jubileumspokalen är det stora numret.

Ett väldigt fint lopp. Där mitt hjärta klappar för Milliondollarrhyme (spår 6) som var makalöst vass i sin avslutning i lördags. Villiam (spår 4) och Who’s Who (spår 9) är andra heta hästar i halvdussinet svenskfödda hästar.

Perfect Spirit (spår 8) och Vincero Gar (spår 3) är de starkaste utmanarna till de svenskfödda.

■ ■ ■

Finalen i Klass I på lördag är en godbit. Jag tror att Marcello Wibb (V75-4) spetsar. Och då ska det till något alldeles extra för att fälla honom.

Men både Short in Cash och Zanzibar Wise As hamnar under den rubriken. Minst tre streck!

■ ■ ■

Inga besked från ST om vad utredningen kring Gocciadoro handlar om. Och inga besked om incidenten med Bahia Quesnot. Som av oklar anledning inte föranledde någon utredning.

Icke utredda Bahia Quesnot startar på Solvalla på onsdag. När hon utmanar Uza Josselyn och Mellby Free i Sto-EM.

Jag tänker stänga Silverdivisionen på tre eller fyra streck. Hans-Owe Sundberg är makalös på att hålla hästarna i sitt lilla stall i hög form. Och när Eldorado B. hade tur i lottningen ligger det för spets och slut igen. Comanche Moon har hittat nya växlar och kan duga om Joakim Lövgren hittar det rätta smygloppet. Ural har hamnat illa till men han behöver inga smyglopp utan kan göra jobbet den tunga vägen.

ATG smyger också i buskarna. Med mångmiljonvinsten till Malta. 

Hade jag vunnit pengar i omgången hade jag varit riktigt upprörd. För de slantar som ”maltamannen” eventuellt inte får. Måste väl rimligtvis delas ut till de andra vinnarna i omgången. Jag hoppas (vanmäktigt?) att spelmyndigheten håller ögonen på ärendet. Och att det snart kommer ett besked.

Missle Hill (V75-5) och Tae Kwon Deo är de starkaste namnen i ett lopp för fyraåring. Men bägge har dragit skitspår. Och bägge har sina meriter så här långt på kort distans.

Så här blir det många streck. Zlatan är given och Hamre-duon M.S. Triple och Patent Leather är också tidiga.

■ ■ ■

Debatten om den sena starten av V75 rasar vidare. Det senaste är två inlägg av typen ”Husbondens Röst”.

Där Björn Goop och Stefan Hultman lägger ut texten och propagerar för 16.20. 

Jag tror inte att Hasse Skarplöth är så korkad att han initierat inläggen. Det är nog något namn lägre i hierarkin...