Foto: Malin Albinsson/TR BILD
 Foto: Malin Albinsson/TR BILD

”Det blev lite för mycket senast”

Publicerad

Ett par tussar mindre.

Efter galoppen senast skalar Nicklas Westerholm ner på utrustningen i lördagens V75-start med It’s Showtime Zaz på Gävletravet.

- Jag var väldigt optimistisk inför förra starten och det är samma nu, säger Rommetränaren.

It’s Showtime Zaz (V75-1) kom i Nicklas Westerholms träning så sent som i november förra året. På fem starter har det hunnit bli tre segrar i den nya regin.

- Det har varit jättefina insatser, jag är väldigt nöjd med honom. Varje gång han fungerat har han vunnit. Det visar på hög kapacitet, summerar Nicklas Westerholm.

Året inleddes med två raka men i den tredje starten var It’s Showtime Zaz långt ifrån sig lik.

- Då var han allmänt sliten och hade inte hunnit återhämtat sig efter att ha gått på vinterbanor, förklarar tränaren som då gav femåringen ett längre tävlingsuppehåll.

I comebacken blev det åter seger och i den senaste starten såg det länge lovande ut men in på upploppet kom den snöpliga galoppen.

- Han är lite känslig när det går fort och vi hade aldrig haft urryckare tidigare. Kusken beskrev det som att han började galoppera när han ryckte tussarna. Det blev lite för mycket på en gång så vi tar bort dem på lördag. Hästen har sett jättefin ut efteråt och jag har inget alls att klaga på. Jag var väldigt optimistisk inför den starten och det är samma nu.

”Distansen är helt perfekt”

På lördag bjuder Gävletravet in till V75-fest. Enligt tradition får segraren av H.K.H. Prins Daniels lopp en rosa biljett och för många är det antingen en uppladdning inför eller en sista chans att få en inbjudan till Elitloppet.

För It’s Showtime Zaz är det inte det kungliga loppet som hägrar utan ett långlopp över 2640 meter. Både distansen och tredjespåret passar fuxen som handen i handsken.

- Det är tufft på V75 men han är tuff själv och fick ett bra spår. Det var det bästa utgångsläget vi kunde få och distansen är helt perfekt – han är mycket bättre på lång distans, säger Nicklas Westerholm som på lördag är tillbaka i sulkyn bakom sin springare.

- Taktiken är väl att få honom att kliva iväg så fort som möjligt. Han har inte öppnat så bra ännu så vi är nog inte med i spetsstriden men vi måste ändå vara med från början för att få en bra position. Han står sig bra i loppet, han vann V75 i vintras på ett bra sätt och mot bra hästar.

Hur laddar It’s Showtime Zaz upp i sommarvärmen?

- Han laddar på bra, han är lite speciell och har rutiner med egen hage och sin box. Allting ska vara harmoniskt, han har haft problem att äta tidigare i livet, så han har sina rutiner som man inte ska ändra på.

Hur laddar du upp?

- Jag laddar upp med att umgås med min dotter mellan tävlingsdagarna och försöker vara med min familj så mycket som möjligt.

 

Av Gina Söderlund/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag