Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är uruselt – ett hån mot spelarna

Han är tillbaka.            

Och det på allvar. 

Global Trustworthy imponerade. 

Global Trustworthy är tillbaka på allvar. Och det med besked efter en lyckad halsoperation. Timo Nurmos derbytrea (även trea i Kriteriet faktiskt) kördes snällt i comebacken på Solvalla men avslutade virvlande och hann fram till seger. 

På Bjerke blev det ett betydligt tuffare lopp men resultatet detsamma.

Wilhelm Paal, med ledande Probo O.P., körde som om det delades ut spurtpriser mitt i loppet – och valde otroligt nog att svara när Global Trustworthy ställde en fråga om spets. Detta trots att Paal redan fått offra en hel del i början.

Alla kör sin egen häst och farten är fri, och så vidare. Men vi har sett bättre styrningar…

Global Trustworthy brydde sig inte om att han fick trava först i andraspår, dödspositionen kallad, i det stenhårda tempot. Femåringen tog över när ledaren började kippa efter andan och höll sedan ifrån sig bland andra Lionel. 

En grymt bra prestation! Bara hoppas att vinnaren tog det här tuffa racet på bra vis så att vi får njuta av honom även framöver.

Då har han en hel del att hämta. 

***

Snackhästen Ferrari B.R. spelades till klar favorit i V75-inledningen. Femåringen som normalt sett är alldeles för bra för silverdivisionen (stod näst senast i 35 för tio i Copenhagen Cup mot hästar som Cyber Lane och Cruzado Dela Noche) hade dessvärre ingen av sina bättre dagar. 

Per Oleg Midtfjeld provade för täten men fick bestämt svar av Västerbo Exact. Ferrarin hittade sedermera andra par utvändigt och kastade loss på sista långsidan. Man såg dock tidigt att det inte var rätt tryck i hästen och storfavoriten hade aldrig något med slutstriden att göra. 

Många besvikna spelare således. Det finns ju roligare saker än att åka ut i första avdelningen när man lagt ner x antal timmar i veckan.

– Han var väldigt svag i dag. Han var seg mest hela vägen och det är helt klart något fel, men vi ska kolla upp hästen, sade Midtfjeld.

Istället inleddes V75-spelet med en jättesusare när enprocentaren (!) The Last Ticket spurtade till knapp seger, efter att ha hittat fritt från fjärde invändigt. Det lade givetvis grunden till att sju rätt betalade över 1,6 miljoner kronor.

***

Vainqueur R.P. joggade hem Axel Jensens Minneslopp i läcker stil med krafter kvar. Här har team Hamre en flott framtidshäst.

***

Annars var det mesta som vanligt när V75 avgörs i Norge. Det hattades fram och tillbaka med sko-informationen timmarna före spelstopp. Man visste varken in eller ut, vad som var korrekt eller vad som var fel inmatat. 

Jag kanske borde ha lärt mig läxan då det är så det brukar vara, men samtidigt är det helt otroligt att det inte går att ordna så att allt fungerar som det ska. Väl medveten om att Norge, sanslöst nog, inte har skoinfo själva.

Klockan 16.20, när V75-1 skulle ha startat, fanns det tolv hästar med ännu inte anmäld balans på ATG.se. Inget annat än uruselt och ett hån mot spelare som vill ta del av den ack så viktiga vägledningen.

Norge kan få anordna en och annan V75-omgång per år för min del, men då får samtliga inblandade se till att spelarna får korrekt information. Annars finns det säkert en drös med svenska banor som står på kö…