Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är upplagt för riktig fest

Foto: NILS JAKOBSSON

Världens bästa häst på plats och utlovat kanonväder.

Äntligen dags för elitloppet – en travfest man bara vill uppleva.

När jag vann Elitloppet var det småkallt och spöregn. Till helgen säger prognosen 26 grader och sol. Snacka om upplagt för en riktig fest.

Dessutom riktigt bra hästar i årets elitlopp med världens bästa häst, franske Bold Eagle, som det stora dragplåstret.

Årets elitlopp kan vara det bästa någonsin. Det finns åtminstone fem hästar som skulle kunna vara storfavoriter om Bold Eagle inte var med....

Det finns de som ifrågasätter hur Bold Eagle kommer klara sig på svenska banor.

Jag tror tvärtom. För mig är Bold Eagle som gjord för att tävla på 1 000-metersbana.

Jag tror att han kan gå hur fort som helst under rätt förutsättningar. Risken är väl dock att Franck Nivard kör passivt i försöket, hoppas bara att det inte blir för passivt. Är dock trygg när de aviserar barfota redan i försöket.

Mitt tips för elitloppet blir:

1. Bold Eagle, 2. Delicious,

3. Nuncio, Outsider: Resolve.

Jag är positiv till förändringarna med senare insläpp och färre lopp, hoppas det kan ge större gemenskap och bättre tryck hos publiken än på senare år.

Bäst vibbar av stallets egna hästar i helgen har jag på Re Doc och Aileron.

Lördags-tipsen

Tipsen till lördagens V75-tävlingar:

V75-1: Favoriten 3 Wild Honey får tipset, tror hon är gynnad av täta starter. Senast valde jag att dubbla systemet med 6 Treasure Kronos men då inte hon startat på länge kan favoriten vara dagens spik.

V75-2: Favoriten 6 National Prince tappade travet senast och det är en varningsklocka. För mig ett garderingslopp där man ska ha med stall Kolgjinis 5 Rushmore Face och 10 Friend of Nature.

V75-3: Tipset till min egen 9 Making Love som jag tror kan få loppet härifrån. Favoriten 3 Iago Zon upplever jag som en sprinter som inte gynnas av den körning som brukar bjudas den här helgen.

V75-4: Favoriten 11 Darling Hornline gör alltid rejäla lopp men har tjänat snabba pengar vilket gör uppgiften tuffare. Tycker det är ett lurigt och ojämnt lopp där 10 Evening Prayer måste vara tidig

efter en förbättrad årsdebut.

V75-5: Jag har bra känsla för min 3 Re Doc som kan vara ett spikbud för den

modige. Den gången han förlorade från ledning var det mot en elitloppshäst. Har

dock respekt för 1 Bravo Navarone om den hittar ut.

V75-6: Lite en eller alla över detta lopp. 5 Moni to Spare gör bra lopp varje

gången, 2 Aron Palema och 3 Västerbo Arthur har läget och 12 M.T.King of

Cash är bortglömd.

V75-7: 13 Sauveur befogad storfavorit trots tufft läge. Jag har bra känsla för min egen 6 Aileron och 10 Sorbet vore en typisk Örjan-vinnare...