Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är större än allt inom travet”

Seger med Wild Love.
Foto: Lars Jakobsson / TR Media
Glad Kevin Oscarsson.
Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Kevin Oscarsson tog sitt livs största seger hittills när han vann Harper Hanovers.

Wild Love susade runt på världsrekordstid och det var en stor stund för 26-åringen.

– Det är ett stort lopp och mycket prestige, sen är det en hel del taktik också. Gör du ett misstag så är du körd. 

Segerchecken på en miljon kronor gick till kretsen kring Wild Love som tog hem långloppet Harper Hanovers på världsrekordtiden 1.11,9/3 för äldre ston över den längsta distansen. 

I sulkyn satt 26-åriga Kevin Oscarsson som till skillnad från tränarduon höll lite lägre profil inför loppet. 

– Anders (Lindqvist) och Bengt (Simberg) hade verkligen rätt när de ringde mig veckan innan när de sa att hon skulle ut i Harpers. De hade siktat lite på Stoeliten men det var tur att poängen inte räckte till där, säger Kevin Oscarsson och fortsätter:

– Det är klart att jag var optimist men det är klart att jag såg att det skulle bli tufft. Jag såg vilka hästar som var med och att vi stod långt bak. Det är klart att jag inte hade så jättebra segerkänsla, i alla fall inte förrän jag värmt henne. Sen ställer man in tävlingsinstinkten. Det gäller att se fördelarna och för Wild Love var det nog en fördel att hon stod på den bakre volten. Det blev lite enklare att komma i väg. 

Blivit pappa: ”Större än allt” 

Vad betyder den här segern för dig?

– Jättemycket. Det är ett stort lopp och mycket prestige, sen är det en hel del taktik också. Gör du ett misstag så är du körd. Allt ska verkligen stämma också och vi följde mest med tycker jag och det löste sig bra. 

I vintras blev Kevin Oscarsson och sambon Cathrine Strömberg föräldrar till sonen William. Och man kan lugnt säga att 26-åringen är på en bra plats i livet.

– Det är otroligt. Det har varit väldigt skoj sen William kom, det är större än allt i travet men det är klart att det här är kul också, han kanske gör mig bättre