"Det är nästan äckligt att se"

Publicerad

Västerboonthenews var storfavorit inför V75:s tredje avdelning på Jägersro. 

Befogat skulle det visa sig. 

Lars Brindeborgs häst var överlägsen – och vann enkelt. 

– Magiskt vad snabb han är, det är nästan äckligt att se, säger Sofia Aronsson i TV12:s sändning. 

Det var inget snack om vilken häst som var bäst i gulddivisionen på Jägersro under lördagen. 

Västerboonthenews var spelad till över 60 procent – och startade också i en rasande takt. 

Hästen, med Örjan Kihlström i sulkyn, kopplade greppet direkt – och segern var egentligen aldrig hotad. 

– Magiskt vad snabb han är, det är nästan äckligt att se, sa experten Sofia Aronsson i TV12:s sändning efter att ha sett starten. 

"Han var oförskämt fin" 

Tränaren Lars Brindeborg var föga förvånande nöjd med sin häst efter loppet. 

– Han har blivit bättre och bättre. Nu vet jag inte om han kan bli så mycket bättre. Det kan man inte begära faktiskt, jag är bara glad om han håller formen. Ja sa till någon på skoj att jag vill att han ska göra ett dåligt lopp så vi får ställa av honom. Det här var kanske inte något större prov, men han har varit oförskämt fin, säger han i tv-sändningen. 

Hästens betydelse, den beskriver han så här: 

– Han betyder mycket på många sätt, det är en fantastiskt härlig kompis. Innan vi körde ut stod han och tryckte sig mot mig. Han ville krama mig och alltihop, han behöver lite stöd men klarar sig så bra själv. 

"Klass på den gamla gubben" 

Dessutom passade Brindeborg på att hylla kusken Örjan Kihlström. 

– Han lattjade, han tycker det är kul. Han (Örjan) fick defilera hem det, men det ska göras också. Det är klass på den där gamla gubben. 

Kusken själv hyllade och sin sida hästen, Västerboonthenews. 

– Han känns lika fin som han gjort, så han verkar behålla sin toppform. Det blev ju väldigt enkelt, jag fick ledningen, så det blev ju lämpligt. Men hästen känns väldigt fin. Det är av de bästa som tävlar här hemma i Sverige just nu. Det är inte illa det, säger Örjan Kihlström i sändningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag