Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är konstigt att ingen hört av sig...”

Foto: PRIVAT/MADELEN BERÅS
Foto: TR Media

I september flyttade den norska montéstjärnan Madelen Berås till Sverige. 

Nu berättar hon om den tuffa ekonomiska verkligheten inom sporten.  

– Jag tycker det är konstigt, det är ingen som har hört av sig och vill sponsra, säger hon. 

Tillsammans med systern Malin är Madelen Berås en av norsk montésports största profiler. 

I slutet av september flyttade hon till Sverige, och har den senaste tiden stått för flera fina resultat. 

Så sent som i lördags vann hon med jätteskrällen Incredible Sånna på Mantorp. 

En häst som inte hade vunnit på tre år. 

– Det var väl lite tillfälligheter att det blev jag som red. Jag var uppsatt på en annan häst, men sedan tackade någon ja före mig. Samtidigt som alla hade tackat nej till Incredible Sånna, så då blev jag uppsatt på den hästen. Efter värmningen sa jag till ägaren att hästen kändes jättefin. Då blev jag lite optimistisk, och tänkte att vi kunde ha en fin chans. 

Du kände att det fanns vinstchans? 

– Hade folk frågat mig efter värmningen hade jag sagt att det kanske var två hästar emot. Men annars trodde jag att jag skulle vara bättre än de andra, vilket också stämde.

”Vill inte behöva äta havregryn varje dag”

Allt har dock inte varit guld och gröna skogar för Madelen Berås sedan flytten till Sverige. 

För en vecka sedan gick hon ut på Facebook och Instagram och vädjade om att få en sponsor för att få satsningen att gå ihop. 

– Som det är nu har jag ridit för en sponsor som inte existerat på 4-5 år. Jag kände att det var tråkigt, när man gör det så bra. Så jag tänkte att det kunde vara läge att höra om någon var intresserad, någon som ville göra reklam, säger Madelen Berås. 

Än så länge har det dock inte gått som hon hoppats. 

– Det handlar även om att man ska kunna klara sig i vardagen utan att man måste äta havregryn varje dag. Kan jag få en sponsor som kan satsa på mig kommer jag göra allt för att ge tillbaka. 

Är det ingen som hört av sig? 

– Nej, och det tycker jag är konstigt. Det är ingen som hört av sig. Jag vet inte om det beror på intresse eller att de inte sett det jag lagt ut. Jag har inte framhävt det efter jag vunnit, utan bara skrivit på Facebook och Instagram. Det har varit svårare än vad jag trodde det skulle vara. 

”Känner att det måste hända snart” 

Du är förvånad? 

– Ja, faktiskt. Jag vet att inget kommer av sig själv och att man måste jobba hårt för det. Men jag trodde nog att någon skulle vara intresserad. Det finns så mycket travintresserade människor som har mycket pengar. Montésporten är dessutom verkligen på gång. Vi tjejer är också duktiga på att lägga ut saker på sociala medier, säger hon och fortsätter: 

– Jag börjar verkligen känna att det måste hända snart. Jag vet inte varför det är så svårt. Jag får se lite vad jag måste göra för att det ska ske. Jag hoppas det kommer snart, för jag behöver det. 

Du sa inget om det efter vinsten i lördags? 

– Nej, det var det som var lite synd. Jag tänkte inte på det då. Då kunde jag framfört att de gärna får kontakta mig om de är intresserade. Det var en V75-dag, det sänds på TV4 och alla har koll. Jag är också säker på att det blir fler lopp. Får jag en bra deal kommer jag ge tillbaka. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!