Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är jättefina hästar – och stenhård konkurrens”

Björn Goop trivs under det franska vintermeetinget
Foto: Maria Holmén / TR Bild
Face Time Bourbon med Björn Goop i sulkyn
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Björn Goop är hett eftertraktad under det franska vintermeetinget och på söndag kör han supertalangen Face Time Bourbon i Criterium Continental.

– Det är en fantastiskt fin häst att köra som är väldigt magisk på alla sätt och vis, säger stjärnkusken.  


ANNONS: 19 000 per andel i vinst i onsdags. Här kan du köpa en andel till V75 med Expressens experter.  

Den svenska stjärnkusken Björn Goop pendlar flitigt mellan Sverige och Frankrike under vinterhalvåret. Och när de stora loppen vankas så har den numera 43-åriga kusken ofta en huvudroll. 

På söndag är det dags för fyraåringsloppet Critérium Continental och där sitter han upp bakom Face Time Bourbon.

– Det ska bli spännande. Det är ett viktigt lopp och det är en fantastiskt fin häst att köra som är väldigt magisk på alla sätt och vis. Men det är en häst så allt kan hända, men det är en jättefin häst så vi hoppas även att det ska gå bra på söndag. 

”Trivs bäst med att ligga lågt”

Face Time Bourbon vann Europaderbyt och spås av många att vara nästa stora superstjärna. Men Björn Goop själv vill inte ösa på snacket. 

– Jag ligger alltid lågt, det vet ni, att det är min stil att alltid ligga lågt. Jag trivs bäst med att ligga lågt. Men han har varit jättefin och framför allt så har han utvecklats hela tiden för varje start. Han har blivit bättre, starkare och mognare hela tiden. 

Under det franska vintermeetinget har svensken fått allt större respekt, inte minst efter segern i Prix d'Amérique 2018.

”Stenhårt – men utvecklande” 

Och för Goop har det blivit allt viktigare inspel i Frankrike.

– Det är ju den andra säsongen på året. Det är vår, sommar och höst i Sverige och sen är det vinter i Frankrike. Det är kul, det är en utmaning. Det är riktigt kul att tävla där. Det är jättefina hästar och stenhård konkurrens. Varje lopp är som en V75-final. Det är stenhårt men jag tycker att det är kul för att det är utvecklande. 

– Jag har hållit på där några år och tävlat sporadiskt och förra vintern var jag där väldigt mycket och denna vinter har jag varit där ännu mer. Det är tufft att komma in, de är jätteduktiga. Det är deras högsäsong och alla vill vara med. 

Men att det är tufft är inget han räds. 

– Det är knivskarp konkurrens men jag tycker att det är roligt.