Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är jag som kör bästa V75-spiken

Foto: Travronden / TR Media / Travronden
Foto: Mia Törnberg / Trav & Galoppronden

Örjan Kihlström är en av världens allra bästa travkuskar. 

Med Expressen Premium får du nu ta del av hans tankar kring varje V75-lopp.

I dag bjuder han på tips inför V75-lördagen på Örebro, men tipsen kommer komma varje fredag.  

√ Örjan Kihlströms getingbetyg på sina uppsittningars vinstchanser

√ Matig genomgång av alla V75-lopp

√ Örjans bästa chans

√ Bästa spiken i omgången enligt Örjan 

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

V75-1

Jag kör 10 Cab Lane. Han är en fin häst i grunden som visat bra form på sistone och gör förhoppningsvis ett bra lopp igen. Det är positivt att Timo Nurmos hästar visat toppform på sistone och det är bara att hoppas att det håller i sig. Bakspåret är ingen fördel men han ska räknas tidigt. Det är väl inte helt omöjligt att1 The Bald Eagle håller upp ledningen. Han var bra senast och segerstrider. Det är många om budetoch om man garderar loppet ska man passa 7 Victory Lee, som verkligen varit bra en längre tid.

Tipsettan: 1 The Bald Eagle.

Varningen: 7 Victory Lee.

Min styrning: 10 Cab Lane

V75-2

7 Kantens Rose har varit väldigt bra på slutet och är en given tipsetta trots spåret. Det är många om budet bakom henne och om man inte spikar är det flera hästar som har likvärdig chans. Kantens Rose tål att göra en del själv och gör säkert ett bra lopp igen. 5 Loes vann nyligen på V75 och har bättre spår än min tipsetta. Jättesusaren i loppet är 8 Bianca Sisa. Om hon kommer till i loppet är hon vass till slut. 

Tipsettan: 7 Kantens Rose.

Varningen: 5 Loes.

V75-3

8 Quarcia varit bra länge och gick jättebra senast. Hon tippas i ett bra stolopp. Utmanar i första hand gör 12 Dixie Brick som var otroligt bra senast och hästarna på 40 meters tillägg. Både 14 Activated och 15 Tessy D ́Ete är tuffa ston. Garderar man ytterligare ska man ta med 9 Velegance och 10 Beluga West. Jag kör 6 Dolly Dream och från springspår borde hon få ett fint lopp. Men det blir svårt att vinna.

Tipsettan: 8 Quarcia. 

Varningen: 10 Beluga West.

Min styrning: 6 Dolly Dream

V75-4

6 Prime Lini startsnabb och var jättebra som knappt slagen i ett V75-lopp i Skellefteå över tre varv. Han är startsnabb och det är alltid en fördel att vara med i den främre träffen över kort distans. Prime Lini får springa i väg från början och så får jag se hur det ser ut efter en bit. Prime Lini är ett segerbud. 4 Cash Cowboy är i bra form och har ett fint läge och borde vara med där framme. Det borde även 5 Alesso vara.

Tipsettan: 6 Prime Lini. 

Varningen: 4 Cash Cowboy

Min styrning: 6 Prime Lini

V75-5

10 Seismic Wave har varit bra hela året förutom i Jubileumspokalen och den gången gick han ändå under 1.11 full väg. Det är en jättebra häst och han hör hemma i Gulddivisionen och han ska naturligtvis räknas trots spåret. Jag vet inte vem jag tar rygg på från början men hoppas att vi hamnar vettigt till. Värst emot 4 Chapuy som är mycket startsnabb och trivs över distansen. Jätterysaren i loppet är 5 Mr Clayton J.F. Han har höjt sig och satt fast med en hel del senast när jag körde honom. Det var absolut bland de bästa jag känt när jag kört honom.

Tipsettan: 10 Seismic Wave

Varningen: 5 Mr Clayton J.F.

Min styrning: 10 Seismic Wave

V75-6

6 Västerbo Pokerface gjorde ett kanonlopp senast och har passande förutsättningar. Han öppnar rätt bra bakom bilen och har flera gånger visat att han tål att göra en del jobb under vägen. Det ser ut som en bra chans. Jag körde 1 Frozen Queen senast och hon gjorde ett kanonlopp. Hon blir över från start men kan få en fin resa och det kommer att krävas tur. Men om det löser sig är hon lågt fram.

Tipsettan: 6 Västerbo Pokerface.

Varningen: 1 Frozen Queen

Min styrning: 6 Västerbo Pokerface

V75-7

Jag tycker att Gulddivisionen är öppen och provar med att tippa 9 Zarenne Faz. Han var väldigt bra när han besegrade Double Expousure i Finland. Han är en av flera som kan vinna loppet. Det hade kanske blivit lite för långt mellan starterna för 10 Milligan ́s School. Han är jättebra och ska räknas tidigt. 3 Heart Of Steel är också ett tidigt segerbud från perfektläge och 7 Disco Volante har lopp i kroppen. Som sagt, loppet är öppet och man ska nog ta med en hel del hästar.

Tipsettan: 9 Zarenne Faz

Varningen: 10 Milligans School.

ÖRJANS TANKAR

Bästa spiken: 6 Västerbo Pokerface (V75-6). Jag kör många bra hästar på lördag. Västerbo Pokerface är rejäl och har visat toppform på sistone. Jag tror på bra segerchans.

Min bästa näst bästa chans: 10 Seismic Wave (V75-5) är bäst för klassen, men spår tio över 1 609 kan krångla till det. Därför tror jag 6 Västerbo Pokerface har bättre chans.

Inger Nilsson drabbades av covid-19: ”Jag blev rädd”

”Min kropp är trött” • Så lever hon nu

Dennis, 28, dog i covid: ”Ofattbart”

Mamman hittade honom död – en vecka efter att han blev sjuk

Polisen utredde våldtäkt – upptäckte lönnkällaren

Fyndet: Gevär, knivar, knogjärn och nazism • Poserade med maskingevär