Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är inte rimligt – dags att ta timeout?

Det är kanske dags att ta en time out som Johnny Takter gjorde?

Åtminstone om det ska kosta 20 000 kronor att köra ett lopp.

Vi börjar med nåt roligare: Perfect Spirit mot Villiam på midsommardagen.

Vinnaren av Hambletonian mot vinnaren av svenskt Travkriterium. 

De bästa treåringarna på var sin sida Atlanten.

Nu möts de som fyraåringar.  Kul att de tävlar mot varandra trots öppen anmälan.  Det visar ju att man kan ta bort det där med mörkeranmälan som tjänstemännen velat ha i många lopp för att inte skrämma bort hästar, men som mest gör det svårmatchat för tränare och ägare.

Det är två fantastiska hästar. Perfect Spirit har bara startat ett par gånger 2018, Villiam inte alls i år. Med tanke på att Perfect Spirit satsar mot Sprintermästaren, Villiam behöver lopp och båda fått dåliga spår så kanske det kan skrälla?

Av de två tror jag Perfect Spirit är först i mål. Den här gången.

***

Våra egna hästar på Rättvik: Crash Axe, Auto Relight, Evoque och French Laundry har alla dåliga lägen på midsommardagen. Av dem så är det bara Auto Relight som har chansen som jag ser det. Trots risigt läge och kort distans så kan det faktiskt gå. De andra behöver ni inte strecka.

***

I kväll på Solvalla: Disco Volante har fått vila efter förra starten. Bakspår är inget bra läge för honom och jag är nöjd bara han sköter sig. Det här loppet vinner nog Kaj Widell (med Magic Gwin).

***

Såg att Daniel Redén var den förste tränare att gå över tio miljoner kronor i Sverige i år. Trots att halva året snart gått. Pratade med Åke Svanstedt som en gång körde in 50 miljoner. Jag frågade Åke om han följer travet hemma i Sverige. 

Då svarade ”Svanen” att han bara ser repriserna eftersom han inte orkar med omstarterna. Annat i USA, där har han bara varit med om tre omstarter på de fem år han hållit till där.

***

Jag berättade om alla böter och tok för honom. I Elitloppet fick jag 20 000 för att ha kört halvspår med Volstead, att överklaga hjälpte inte trots att ingen blev störd. Jag får göra som Johnny Takter och ta en time out. 

Det går inte att få betala 20 lax för att köra ett lopp. 

Att ”Luddepojken” som satt bakom vittnade om att han inte blev störd hjälpte inte. Men från 1 juli ska de åtminstone sänka till att 10 000 blir maxstraff, oavsett lopp. Åt rätt håll i alla fall. 7,6 miljoner var det sammanlagt i böter i fjol.

***

Nationaldagsgaloppen på Gärdet blev en succé igen. Varför inte lägga in ett travlopp där med?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!