Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är inget skryt – det är bara en skön känsla

Det var skönt med lite semester.

Nu är batterierna laddade och vi siktar på att slå nytt rekord i inkörda pengar.

Nu är man tillbaka på gården igen efter en härlig vecka i Florida. Det var fint med lite semester men det känns minst lika bra att komma hem igen.

Gården har varit klar i en dryg månad nu och det känns otroligt stimulerande att jobba för tillfället. Det är en fröjd bara att stå och titta ut över hagarna och de olika banorna.

Det svarta gruset påminner om kolstybben på Vincennes och vi kan köra uppemot 20 hästar samtidigt när vi tränar.

Det är inget skryt. Det är bara en skön känsla att äntligen kunna se det man väntat på de senaste 18 månaderna framför sig.


Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Under årets första månader har vi inte tävlat så mycket men hästarna har gått bra när vi väl varit ute och dragit in drygt fyra miljoner kronor till stallet.

Det är kanske dumt att säga att man ska slå ett nytt rekord när man just flyttat men det känns så pass bra att jag tror att vi kan köra in mer pengar i år än vad vi gjort tidigare.

Jag har en härlig mix i stallet med äldre hästar som kan ta för sig i de större löpningarna och yngre hästar som redan visat prov på fint kunnande.

Nahar, Ed You, Kadett C.D., Going For Gold Zaz och Amazon Am kommer att få tävla på och snart är det dags för Global Money att komma ut och börja starta. Opitergium ser ut att kunna bli en riktig rysare i år. Timbal kommer ut i slutet på mars.

Bland mina treåringar är det redan flera som hunnit vinna lopp och visat prov på en fin kapacitet.


Jag måste säga att jag tycker det är imponerande att V75-spelet fortsätter att öka. Visst hade jag helst kanske sett att vi återgått till den tidigare starttiden 14.30, men då spelet fortsätter att öka så verkar ju den nya tiden uppenbarligen passa majoriteten av spelarna.

Vi får hoppas att publiken dyker upp nu när våren kommer och det blir bättre tävlingar.


För att läsa Robert Berghs tankar om V75-omgången i helgen, och hans egan chanser, KLICKA HÄR.