Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är inget annat än pinsamt, Norge

Kanske dags för ett litet krismöte även på det norska travförbundet, skriver Tom Parneborg.
Foto: LJ / KANAL 75

Varje vecka sker händelser inom travvärlden som du kanske missat i flödet.

Men hjälpen finns här.

SportExpressens Tom Parneborg har blickat framåt, bakåt, ut i världen och in på stallbackar och punktmarkerar den gångna veckans hetaste snackisar.

En Norgehistoria…

Det är en underdrift att säga att V75 har haft två tuffa veckor. Förra veckan låg haveriet hos ATG när hemsidan kapsejsade och mängder av spelare inte fick lämna in sina spel. Denna vecka klarade sig spelbolaget bra, men kombon Kanal75 och norsk travsport fallerade totalt i sina jobb. Det rapporterades om både barfotaförbud och strykningar, och ska vi vara snälla kan vi väl säga att träffprocenten var svag. Ska vi vara skarpa säger vi att deras rapporter riskerade spelsäkerheten och vilseledde spelare till höger och vänster. Jag hoppas verkligen detta får konsekvenser och att man tar en rejäl funderare på hur man jobbar kring rapporteringen i både TV-sändningen och ATG Live.   

Konsten att stryka en häst

Kan det vara så svårt? I Norge verkar fallet vara så. Att det tog 40 minuter innan Roofie försvann ur startlistan är inget annat än pinsamt för norsk travsport. Jag har inget emot att det körs några V75-omgångar i Norge och trots kaoset med banan och framflyttade tävlingar får man säga att de gjorde ett bra jobb i den frågan. Men någon så enkelt som en snabbare strykningsprocedur måste vara ett krav på vårt största streckspel…

... och konsten att stryka två hästar

Det ska dock sägas att man från det norska travförbundets sida hade lyckats stryka några hästar tidigare i veckan. Detta då man hade blivit tvingade till att stryka I.D.Excellent och Deep Sea Lucky i stoloppet då de fått fel spår i spårtrappan. Det norska travförbundet hade missat att justera I.D.Excellents prissumma i förhållande till UET-kursen när hon kom i norsk träning. Kanske dags för ett litet krismöte även på det norska travförbundet där man tar en funderare på hur man jobbar?

Tidig målgång?

Nämnde jag att TV-sändningen hade en tuff kväll i lördags? Som lök på laxen bjöds vi på en bildproduktions- och grafikkatastrof utöver det vanliga i V75-6. Inte nog med att ledande Readly Lavec blev inzoomad hela upploppet ner och det var omöjligt att veta vad som hände där bakom. Grafiken sade dessutom att det var ett varv kvar att köra när Oskar J Andersson gjorde segergest. Snacka om att göra det omöjligt att hänga med för nya kunder…

Fransk Elitloppsfeber

Vi avslutar med en gladare nyhet och den senaste Elitloppsinviten. Horsy Dream fick en rosa biljett i helgen och hästen, som har ett mycket fint vintermeeting bakom sig, kommer bli en mycket spännande häst sista helgen i maj. Man har varit tydlig med att Elitloppet är ett mål och en dröm. Dessutom gjorde fjolårets Elitloppsvinnare Etonnant comeback i torsdags och trots ett lopp till större delen först utvändigt och med dojorna på kunde han spurta sig till seger. Rosa biljett till titelinnehavaren härnäst?