Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är faktiskt bland det sjukaste jag sett”

Bengurion Jet.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro.
Foto: MR
Bengurion
Foto: MR / TR Media
Fyraåringen vann med hela upploppet till godo.
Foto: MR / TR Media

Inför gårdagens start fanns han inte med på oddslistan över slutsegrare till Elitloppet 2022.

Nu håller ATG honom som favorit till slutsegern.

Trav-Sverige chockas över fyraårige Bengurion Jets makalösa prestation på Jägersro.

”Det är faktiskt bland det sjukaste jag sett”, skriver norske travtränaren och kusken Vemund Madsen på Twitter.

Gårdagskvällen bjöd på högoktanig travsport från Jägersro.

Örjan Kihlström och Who's Who kammade hem kvällens höjdpunkt: Hugo Åbergs Memorial med 1,6 miljoner i förstapris.

Men det var en annan prestation som stal uppmärksamheten.

”Bättre än jag trodde”

Alessandro Gocciadoros fyraåring Bengurion Jet, son till forne fantomen Maharajah, slog till med nytt svenskt rekord över distansen 1640 meter och vann i förkrossande överlägsen stil på tiden 1.08,8 – endast tre tiondelar från nuvarande världsrekordet som innehas av Homicide Hunter.

Hingsten hade rejält med fart i benen och vann med nästan två sekunder före tvåan Toto Barosso med Johan Untersteiner i sulkyn. Ja, faktum är att tiden även räckt för att vinna Hugo Åbergs Memorial.

– Det är en fantastisk häst, men det här var till och med bättre än jag trodde. I dag ville jag för första gången prova att ladda med honom bakom bilen och det visade han att han klarade av. Banan är fantastisk, han är inte van att tävla på sådana underlag i Italien, sade Alessandro Gocciadoro efter loppet.

Favorit till Elitloppet

Nu hyllas Bengurion Jet ordentligt efter insatsen, som utöver det svenska rekordet också belönades med en plats i Åby Stora Pris och en prischeck på 200 000 kronor.

”Det är faktiskt bland det sjukaste jag sett”, skriver norske travtränaren och kusken Vemund Madsen på Twitter.

”Jag blev mållös när jag såg Gocciadoros Bepi Bi i fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen då hon höll på att ta Sister Sledge från dödens, och nu kommer han med Bengurion Jet som vinner med hela upploppet. Vilka otroliga hästar”, skriver travjournalisten Espen Edvardsen.

Faktum är att Bengurion Jet, som före loppet inte fanns med på oddslistan över slutsegrare i kommande års Elitlopp, omedelbart seglade upp som ATG:s oddsfavorit efter loppet.