Det är er förbannade plikt att pallra er dit

Foto: HANNA BRUNLÖF

Åbys nya styrelse ser lovande ut.

Till alla röstberättigade medlemmar i Åby Travsällskap är mitt krav:

Det är er förbannade plikt att pallra er till mötet och rösta in den nya styrelsen!

I min uppmärksammade krönika där jag krävde att Åbys styrelse skulle avgå gav jag rött kort till valberedningen. Den var självklart en starkt bidragande orsak till den turbulens som rått inom väggarna på Åby det senaste året.

■■ Ett par namn är nya i valberedningen den här gången - och den får tummen upp av mig.

■■ Två gedigna travmänniskor som Stefan Söderkvist och Birgitta Hansson Holm (pappa är Ingemar Andersson på Lassagården) kan både branschen och känner folk.

Peter Bronsman är ett riktigt spännande namn som ordförande. En framgångsrik entreprenör. Dessutom hästägare sedan mitten av 1980-talet. Idag har han travare hos Björn Goop, Johan Untersteiner och André Eklundh. Förutom att han är en hejare på att kränga cider och öl kan han även restaurangbranschen. Pubkedjan John Scotts är också hans baby.

– Ja, dessutom sponsrar han ju mig, log Björn Goop och pekade på sin ”slottslogga” där vi stod och hade ett trivsamt snack på stallbacken förra torsdagen.

■■ Sällan man får drygt tio minuter på tu man hand med Björn - och det var han som tog initiativet.

Bronsman har fått påstötningar tidigare från Åby om att kliva in i styrelsen men tackat nej. Nu kände han att tiden var mogen. Plus att hans engagemang inom damfotbollen slussats vidare till Häcken.

■■ Kan tänka mig att han som travvän tagit illa vid sig av det interna tjafset inom Åby det senaste året. Han vill se saker utvecklas. Inte gå i stå.

Tre personer ur den förra styrelsen är med i den nya. Hans-Göran Johansson, Anna-Karin Knight och Katarina Magnusson.. Där är Johansson det tunga namnet. Han har fört förhandlingarna när det gäller avvecklandet av mångmiljonfiaskot Mat och möten.

Nyckelpersonerna är handplockade av Peter Bronsman, Sådana som jobbar hårt, är lojala och han kan lita på.

■■ Åby behövde inte en bulldozer som Tony Löfqvist. Det var ett totalt feltänk.

■■ Åby behöver en man som har vyer. Som kan kommunicera med folk. Som ser framåt.

■■ Du som har rösträtt i Åby Travsällskap - gör din plikt. Gå på stämman och rösta fram den nya styrelsen!

Min nyhet om sex millar som förstapris 2024 i nyinstiftade Åby World Grand Prix slog ner som en bomb i travvärlden. Återstår att se vad Solvalla kontrar med. Anders Malmrot såg lite småchockad ut över Jon W Pedersens fräcka utspel.

Robert Karlsson blir ny sportchef på ST. Ett bra val tycker jag. Norrlänningen kan sin travsport.

Hail Mary stod inte att känna igen på Östersund i lördags. Han uppträdde knepigt och gjorde en slät figur i racet.

– Det var flera saker som strulade. Träningen, förberedelserna inför loppet plus att materialet krånglade. Nu får det bli träning under några veckor igen. Vi laddar inför Jubileumspokalen på Solvalla som är nästa stora mål, säger Robert Bergh.

■■ Bara att hoppas att Hail Mary hittar sitt rätta jag igen. Travet, och inte minst Åby, behöver profiler. Helst sådana som är affischnamn under några år!

■■ Power, som ägnat sig åt avel, dyker upp i stallet i Hajom igen i mitten på juli. Planerad start i september/oktober. Paris nästa?