"Det är den största segern i min karriär"

Publicerad

Mannen på allas läppar efter Kriteriehelgen på Solvalla är Timo Nurmos. 

Stjärntränaren vann Svenskt Travkriterium med Villiam och tog under lördagen dessutom hem EM för femåringar med Readly Express. 

Och det är uppenbart att kärleken mellan honom och hästen Villiam är något speciellt.

– Jag hoppas inte att det är den sista, men den här segern är i alla fall den största, säger Timo Nurmos. 

Höjdpunkten under storloppshelgen på Solvalla var Svenskt Travkriterium och det stjärntäta startfältet såg på papperet ut att kunna bädda för stor dramatik.

Särskilt spännande blev det dock aldrig, även om Coin Perdu spurtade magiskt. I stället fick vi bevittna en rejäl maktdemonstration.

Timo Nurmos supertalang Villiam var överlägsen sina konkurrenter.  

Hur går känslorna så här dagen efter? 

– Det är helt otroligt. Det är fortfarande mycket känslor. Men nu har jag tränat hästar hela dagen, så man gick upp i dag också. Det rullar på som vanligt.  

Det var inga problem att komma upp? 

– Nej, en helt normal dag. Det finns många andra hästar att ta hand om också. 

"Helt klart det bästa..." 

Hur var firandet? 

– Firandet var i vinnarcirkeln, det var nog det roligaste. Men annars var det inte så mycket firande, säger han med ett skratt. 

Timo Nurmos är en van Kriterievinnare och har vunnit loppet i Sverige sex gånger tidigare. Det har dessutom blivit två segrar i Finland. 

– Det är helt klart det bästa Kriteriet så här långt. Det är ingen tvekan om det. Hästen är otroligt bra. 

– Att som hästmänniska uppleva det loppet han gör, det är helt otroligt. 

"Största segern i min karriär" 

Villiam sprang in på tiden 1.12,0 – som är ett nytt världsrekord. Nurmos lägger dock ingen större värdering i det. 

– Man får inga pengar för ett världsrekord, säger han och skrattar. Men det man kan säga är att man måste ha en riktigt bra häst för att slå världsrekord. 

Hur högt rankar du segern annars? 

– Det är den största segern i min karriär. Om man ser till resultatet och att man fött upp hästen själv. Allt tillsammans gör att det är den största segern. 

Nu hoppas Timo Nurmos på fortsatta framgångar i Kriteriesammanhang. 

– Jag hoppas inte att det är den sista, men den här segern är i alla fall den största. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag