Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Derbyt och Kriteriet är det största vi har

Ett imponerande tränarjobb. 

En ny uppfödarbragd.

Who’s Who var bara bäst i årets Derby.

Som ni läste här i spalten redan förra veckan så hissade jag möjligheterna för favoriten Who’s Who att vinna årets upplaga av klassiska Svenskt Travderby.

Och som hästen vann. 

Överlägsen i bländande stil på nytt världsrekord.

Jag vill hylla för den breda massan kanske inte helt kände tränaren Pasi Aikio som har gjort ett fantastiskt jobb för att visa upp hästen i det skick han var i söndags. 

Det är så många saker som måste stämma för att vinna ett sånt här lopp och ända sedan starten i Kungapokalen i maj har kretsen kring hästen målmedvetet jobbat med sikte på Derbyt.

Imponerande. Mycket imponerande.

Imponeras måste man även av Margareta Wallenius-Kleberg som med Who's Who fött upp sin tredje derbyvinnare.

Förra veckan skrev jag också om fördelarna att satsa på uppfödning. Margaretas Menhammar fick för prestationerna i helgen med sig närmare en miljon i uppfödarpremier.

Även för oss var det en bra helg då Scarlet Knight är pappa till både derbytvåan Chianti som vinnaren av Stoderbyt Run Chica Run.

Fyra miljoner till ägarna av derbyvinnaren och jag har sagt det förut. Ska man någon gång i livet äga häst så är det nu man ska satsa.

Bra stammade hästar har alla möjligheter att löna sig. De dåliga tjänar ju inte pengar ändå...

För mig är Derbyt och Kriteriet det största vi har inom travsporten eftersom det är lopp som man bara får en chans i livet att vinna, Elitloppet kommer först trea. 

Därför tycker jag att det är en självklarhet att alla ska få chansen.

I dagens uttagningar med fulla fält blir det ett alltför stort handikapp för de ekipage som får de sämsta spåren. Att det dessutom finns hästar vars ägare betalat insatsen men som blir tvångsstrukna från att ens delta i uttagningsloppen är inte schysst.

Arrangörerna Jägersro och Solvalla borde därför se över upplägget till nästa år.

Kör 12 försök med färre hästar i loppen där bara vinnaren går vidare till final!

Nästa helg är det storlopp igen och vi kan förhoppningsvis få ett spännande revanschmöte mellan Propulsion och Readly Express i Masters-finalen i Östersund.

Åtminstone tror och hoppas jag att Readly Express frisknat till efter Sundsvall nu när Timo Nurmos säger sig hittat felet.

Däremot tror jag inte arrangörerna kan hoppas på några utländska gäster. De vågar helt enkelt inte komma med tanke på de böter svenska domare dömer ut.

I Derbyt bestraffades Björn Goop med hela 50 000 i böter.

Vilket brott motsvarar det?

 

I fredags var det galaunderhållning på tv. Det svenska tv-priset Kristallen hyllade årets mest populära program.

För mig känns det konstigt att travet aldrig får plats bland de nominerade. Inte minst med tanke på alla miljoner vi lägger in i TV4 varje år. Jag såg inte ens Per Skoglund på plats på festligheterna. 

Apropå tv. Det var två kanonsändningar i TV4 i helgen. 

Men jag begriper inte varför det görs en helt annan sändning till ATG Live med delvis annan information.

Det finns väl ändå ingen som kan se dubbla sändningar?

 

Tarzans starthästar

V86

4 Earl Variera (V86-4)

Han har lite svårt att få till det men hästen är bättre än raden och han går fram med loppen. Han tränar fint och kommer vara gynnad av distansen gentemot senast, jänkarna gillar ju korta häcken. Troligen kör vi barfota runt om och med helstängt huvudlag.

V75

4 Vincent Chase (V75-3)

Han tränar faktiskt väldigt bra men det känns som att han alltid har något att skylla på i loppen. Tror kanske inte han vinner nu heller men 3-4:a kan han vara på form. Troligen skor och öppet huvudlag.

3 Disco Volante (V75-5)

Det fattas kanske några procent till den absoluta toppformen men är utan tvekan på väg dit. Hästen trivs bättre när det blivit svalare ute och han känns väldigt bra här hemma. Han räknas alltid från bra lägen i nuvarande klass. Eventuellt barfota runt om och öppet huvudlag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!