Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Den dagen kommer cheferna korka upp"

Jag tycker "Ludde" och company var lite luddiga i sin senaste krönika.

Det är betydligt enklare att försöka få till en förändring av propositionerna på Jägersro än det är att rita om travkartan.

Jag såg att Lutfi Kolgjini, Lars I Nilsson och Ola Samuelsson publicerade en krönika på Kolgjinis hemsida häromdagen och om jag ska vara helt ärlig så fattar jag inte riktigt vad de är ute efter.

Jag tycker att det var en rörig krönika med osammanhängande antydningar och halvsanningar och jag har svårt att få grepp om andemeningen.

Framförallt så förstår jag inte snacket om att skära ner på travdagarna i Norrland.

Norrland lever ju för travsporten och det finns ett enormt intresse, både bland de aktiva och spelarna. Och den kulturen måste vi värna om och dra nytta av.

Dessutom bjuds det på fulltaliga lopp.

I södra Sverige brukar det vara tvärtom. Där är det väldigt få tävlingsdagar där startlistorna är fulltaliga och därför känns det lite konstigt att de börjar snacka om mer pengar och fler tävlingsdagar när de i dagsläget har fullt sjå med att få ihop åtta hästar bakom bilen i treåringsloppen på Jägersro.

Den dagen det blir fulla lopp på "Jägers" kommer cheferna i Hästsportens Hus korka upp finchampagnen.

***


Jag vill understryka att jag är för att unghästloppen ska köras även om det bara är fem till åtta hästar anmälda - men de behöver verkligen inte mer pengar och fler lopp söderöver.

***


I en av mina första krönikor i SPORT-Expressen hyllade jag det faktum att Svensk Travsport börjat med ännu mer dopingprover och oanmälda besök hos tränarna. Jag skrev även att jag inte trodde att det fanns någon som höll på med systematisk doping av sina hästar.

Det visade sig tyvärr att jag hade fel.

Det var rätt med ett hårt straff för Bo Westergård.

Den Skandinaviska Kommitténs beslut att stänga av honom i tre år är bra för sporten. Med det visar de verkligen att man åker dit utav helskotta om man håller på och fuskar, och jag är helt säker på att den här domen kommer att verka i avskräckande syfte.

Nu väntar en juridisk kamp i Norge, men det känns bra att SK redan nu satt ned foten ordentligt.

***


Var TV4 verkligen tvungna att kapa Veijo Heiskanen från Axevalla-publiken efter hans seger i Stochampionatet med Some Summit?

Och som vanligt skulle det spelas på känslor...

I stället för att få ta emot folkets hyllningar tvingades Veijo till en av de längsta intervjuerna i trav-tv:s historia. Den pågick i en evighet och det enda reportern var ute efter var att få Veijo att prata om sin faders bortgång. Osmakligt.

Låt honom ta upp det ämnet om han själv vill det. Pressa honom inte. Och låt honom för guds skull ta emot publikens hyllningar innan alla hunnit gå hem.

Mina tankar om V75 i morgon:

V75-1: Intressant läge på 1 Lucky Luke Zenz som gillar att gå i ledningen.

V75-2: 2 Debra Boko har gjort det bra i år och har fått perfekta förutsättningar här. Svårslagen.

V75-3: 5 Shaq Is Back är en lite väl stor favorit i mina ögon. Lite klent bakom men 10 Traveling Man visade ju form sist.

V75-4: 2 Magnifik Brodde såg inte bra ut aktionsmässigt sist, men kapaciteten gör att jag ändå tippar honom.

V75-5: 6 Tangen Haap och Ulf Ohlsson har fått perfekta förutsättningar.

V75-6: 6 Nimbus C.D. har inte alls samma förutsättningar som sist och nu finns det risk för svar invändigt. 3 Raz MacKenzie var riktigt fin sist och är min vinnare.

V75-7: Strecka på så mycket ni bara orkar.

Robert Bergh om sin V75-chans i morgon

2 Debra Boko (V75-2) 4 getingar 3 getingar

THon visade sist att hon presterar lika bra med skor så vi kör med bakskor nu också. Jag tror på en tidig ledning och då måste det vara en bra segerchans. Utrustning: Samma som sist. Bakskor på och öppet huvudlag.